fbpx

China Open: Επιστροφή στους τίτλους για τον Άξελσεν (vid)

China Open: Επιστροφή στους τίτλους για τον Άξελσεν (vid)

Ο Βίκτορ Άξελσεν άφησε πίσω του την απογοήτευση του παγκοσμίου πρωταθλήματος παίρνοντας τον τίτλο στο China Open.

Κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου ο Δανός ηττήθηκε στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπροστά στο κοινό της χώρας του, στην Κοπεγχάγη. Το China Open διεξήχθη για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια εξαιτίας των περιορισμών του COVID-19 και πεδίο δράσης αποτέλεσε η πόλη Τσανγκζού.

 Νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Άξελσεν νίκησε τον ντόπιο Λου Γκουανγκζού με 21-16, 21-19 στο πρώτο τουρνουά BWF World Tour Super 1000 μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο ο Ταϊλανδός Κουνλαβούτ Βιτιντσάμ απόσυρε την συμμετοχή του με τον φιναλίστ, τον Ιάπωνα Κοντάι Ναραόκα να χάνει στα προημιτελικά με 18-21, 21-9, 22-20 από τον Κινέζο Σι Γιουγκί.

Στις γυναίκες, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Αν από τη Νότια Κορέα πήρε τον τίτλο νικώντας με 21-18,21-14 την κάτοχο του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου, την Τάι Τζου-Γινγκ από την κινεζική Ταϊπέι.

 Η διοργανώτρια χώρα, η Κίνα, πήρε τον τίτλο σε ομαδικά ανδρών και γυναικών. Στους άνδρες Λιάνγκ Βεϊκένγκ και Γουάνγκ Τσανγκ νίκησαν 21-12, 2-114 τους Άαρον Τσία και Σο Βούι Γικ από τη Μαλαισία ενώ στις γυναίκες οι τρεις φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες Τσεν Κινγκτσέν και Τζία Γιφάν επικράτησαν με 21-11, 21-17 των Μπάεκ Χα-Να και Λι Σο-Χι από τη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάντμιντον