fbpx

Asian Games: Υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους Σιβέι και Γιακιόνγκ

Asian Games: Υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους Σιβέι και Γιακιόνγκ

Η Κίνα πήρε το πρώτο χρονικά από τα συνολικά 5 μετάλλια στο πρόγραμμα του μπάντμιντον των Ασιατικών Αγώνων.

 Ζενγκ Σιβέι και Χουάνγκ Γιακιόνγκ πήραν τον τίτλο στα μεικτά διπλά με τους τρεις φορές παγκόσμιους πρωταθλητές να νικούν στον τελικό με 21-15 21-14 τους Γιούτα Ουατανάμπε και Αρίσα Χιγκασίνο από την Ιαπωνία. Με αυτό τον τρόπο η Κίνα υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε πάρει το 2018 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Ιστορία έγραψαν για την Ινδία οι Σατβικσαράι Ρανκιρέντι και Τσιράγκ Σέτι καθώς έγιναν οι πρώτοι από τη χώρα που παίρνουν χρυσό μετάλλιο στα διπλά ανδρών σε επίπεδο Ασιατικών Αγώνων. Στον τελικό που είχε διάρκεια 58 λεπτών οι Ινδοί νίκησαν με 21-18 21-16 τους Τσόι Σολ-Γκιού και Κιμ Ουόν-Χο από τη Νότια Κορέα.

Κινεζική υπόθεση ήταν ο τελικός των ανδρών με τον Λι Σιφένγκ να νικά τον συμπατριώτη του, Σι Γιγκί, με 23-21 21-13 σε ένα ματς που είχε διάρκεια 57 λεπτών. Επίδειξη ισχύος μπροστά στο κοινό της χώρας τους έκαναν Τσεν Κινγκτσέν και Τζία Γιφάν παίρνοντας τον τίτλο στα διπλά γυναικών νικώντας στον τελικό με 21-18 21-17 της Μπάεκ Χα-Να και Λι Σο-Χι από τη Νότια Κορέα. Τον περασμένο μήνα οι Κινέζες αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες για 4η φορά ενώ είχαν πάρει το χρυσό μετάλλιο και στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018.

Άκρως θεαματικός ήταν ο τελικός των γυναικών με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αν Σε-Γιουνγκ από τη Νότια Κορέα να νικά την Κινέζα Τσεν Γιουφέι που πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην 18η αναμέτρησή τους η Σε-Γιουνγκ έφτασε τις 8 νίκες παίρνοντας το πρώτο σετ με 21-18 και το τρίτο με 21-8 ενώ ενδιάμεσα η Γιουφέι είχε ισοφαρίσει με 21-17.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάντμιντον