fbpx

“Έσωσε την παρτίδα” ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν

Νίκη για τον Βαγγέλη Νανιτζανιάν

Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν “έσωσε” την παρτίδα για τα ελληνικά χρώματα σήμερα, 4η ημέρα του Strandja, του Διεθνούς Τουρνουά Πυγμαχίας, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Ο Πρωταθλητής του ΠΑΟΚ, για τα 92 κιλά, αντιμετώπισε τον Μολδαβό Andrei Zaplitnii και τον διαιτητή. Κι αυτό γιατί ενώ ο πρώτος γύρος κυλούσε υπέρ του Νανιτζανιάν ένα αδικαιολόγητο μέτρημα περίπου στα μισά πήγε να κάνει τον αγώνα ντέρμπι. Αυτό βέβαια πείσμωσε ακόμα περισσότερο τον Έλληνα πυγμάχο. Στον υπολειπόμενο γύρο, όπως και στους δύο εναπομείναντες, κυνηγούσε το νοκ άουτ. Ο Zaplitnii δεν έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα και η νίκη, ομόφωνα, πήγε στον Νανιτζανιάν.

Με τη νίκη αυτή ο Νανιτζανιάν πάτησε 8, εκεί όπου αύριο θα αγωνιστεί με αντίπαλο τον Kristiyan Dimitrov από τη Βουλγαρία, ο οποίος τον Σεπτέμβριο στην Αλμπένα είχε αφήσει εκτός συνέχειας Βαλκανικού πρωταθλήματος τον Διονύση Ψυχογιό.

Αντίθετα οι δύο πυγμάχοι που αγωνίστηκαν νωρίτερα δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, μένοντας εκτός συνέχειας. Έχοντας εξαρχής δύσκολο έργο τόσο ο Αναστάσιος Κοροβέσης όσο και ο Μιχάλης Τσαμαλίδης ηττήθηκαν. Ο Κοροβέσης, πρωταθλητής στα 71 κιλά με τα χρώματα του ΠΑΟ αντιμετώπισε τον πολύ έμπειρο Rami Kiwan από τη Βουλγαρία.

Ο Μιχάλης Τσαμαλίδης βρήκε απέναντί του τον Tuohetaerbieke Tanglatihan από την Κίνα, αλλά και με ρίζες από το Καζακστάν. Έμπειρος ο Tanglatihan εκμεταλλεύτηκε τη διαφορά ύψους. Με αυτό τον τρόπο δεν άφησε τον επιθετικό Τσαμαλίδη να κάνει το παιχνίδι του, παίρνοντας στο τέλος την ομόφωνη απόφαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο εκτός του Νανιτζανιάν (αγώνας 141) αγωνίζονται και τα κορίτσια μας. Όλγα Παπαδάτου (αγώνας 119), Χριστίνα Λιναρδάτου (αγώνας 121) και Βασιλική Σταυρίδου (αγώνας 124), όλοι για την είσοδο στα μετάλλια.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά