fbpx

Βασιλική Σταυρίδου: Νιώθω μεγάλη τιμή που έχω την ευκαιρία να φτάσω πιο κοντά στο όνειρο κάθε αθλητή

Η Βασιλική Σταυρίδου άλλη μια φορά στο βάθρο

Αγωνιζόμενη σε μια δύσκολη κατηγορία, αυτή των 75 κιλών, μια κατηγορία με “βαριά” χτυπήματα. Εκεί που τίποτα δε συγχωρείται, η Βασιλική Σταυρίδου πρωταγωνιστεί (και θα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί).

Κι ενώ η αρχική κλήρωση φάνταζε δύσκολη, όλα τελικά πήγαν (σχεδόν) κατ’ ευχήν. Το χάλκινο μετάλλιο στο Strandja, ίσως στο δυσκολότερο Διεθνές Τουρνουά, με υψηλότατο επίπεδο, συνιστά από μόνο του επιτυχία.

Βρισκόμουν στη Βουλγαρία από 3 έως 11 Φεβρουαρίου σε ένα από τα δυνατότερα τουρνουά πυγμαχίας για 3 συνεχόμενη χρόνια. Πάντα έχοντας στο πλευρό μου προπονητή μου, Παναγιώτη Καρανικολή, όπως επίσης και τους ομοσπονδιακούς προπονητές Αρτούρ Μικαελιάν και Βασίλη Κοκόλη. Άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μου συνεχώς σε όλη την αγωνιστική πορεία μου!

Είχα μια σχετικά καλή κλήρωση όπου για τον πρώτο μου αγώνα κληρώθηκα με την παγκόσμια πρωταθλήτρια των 81kg Gabriele Stonkute από τη Λιθουανία. Μια αθλήτρια με την οποία δεν αγωνίστηκα, γεγονός που μου εξασφάλισε την είσοδο μου στα μετάλλια. Στη συνέχεια είχα απέναντι μου την 3η στο Ασιατικό πρωτάθλημα Βaison Μanikon από την Ταϊλάνδη. Εκεί ηττήθηκα σε έναν αγώνα που μου άφησε γλυκόπικρες αναμνήσεις .. Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ περισσότερες φορές παρολ’ αυτά όλα γίνονται για κάποιο λόγο και νιώθω πως αυτό είναι για να γινόμαστε καλύτεροι”.

Τώρα πλέον, με την επιστροφή στην Ελλάδα, το κεφάλι σκύβει για περισσότερη δουλειά. Άλλωστε τώρα έρχονται τα δύσκολα. Σε λίγες ημέρες ξεκινά το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά στην Ιταλία, στο Busto Arsizio. Εκεί που θα δοθούν κάποια από τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Κι εκεί η Βασιλική θα είναι παρούσα.

Επόμενος στόχος το Προ-Ολυμπιακό

Όπως άλλωστε λέει και η Σταυρίδου “Έχοντας γυρίσει στην Ελλάδα επόμενος μεγάλος στόχος είναι το προ-ολυμπιακο πρωτάθλημα στην Ιταλία, από 29 Φεβρουαρίου έως 12 Μαρτίου, όπου ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε προπονηθεί πολύ σκληρά για αυτόν τον μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει! Νιώθω μεγάλη τιμή που στην ηλικία των 20 έχω την ευκαιρία να φτάσω πιο κοντά στο όνειρο κάθε αθλητή! Εύχομαι σε ολόκληρη την ελληνική αποστολή καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό ταξίδι”!

Θέλω να πω ένα συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή και ένα ευχαριστώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και τον πρόεδρο κ. Χάρη Μαριόλη για την στήριξη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά