fbpx

Οι Ξιφομάχοι και οι Πάμμαχοι του Πειραιά, στο 2ο Φεστιβάλ Άθλησης (vids)

Οι Ξιφομάχοι και οι Πάμμαχοι του Πειραιά, στο 2ο Φεστιβάλ Άθλησης (vids)

Την Κυριακή 5/11/2023 διεξήχθη για δεύτερη χρονιά το 2ο Φεστιβάλ Άθλησης στον Πειραιά στο 5ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά. 

Οι πάμμαχοι της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών ‘ Λέοντες ‘ και οι Ξιφομάχοι του Α.Γ.Σ ΑΞΙΟΝ Πειραιά ήταν εκεί όπου παρουσίασαν Βυζαντινή Οπλομαχία και Ευρωπαϊκή Ξιφασκία

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ λειτούργησαν σταθμοί αθλημάτων. Όπου τα Αθλητικά Σωματεία υποδέχονταν τον κόσμο και τον ενημέρωναν για τις δραστηριότητες. Έτσι οι επισκέπτες  γνώριζαν και την μαχητική αυτή τέχνη και έπαιξαν μεταξύ τους με ειδικό εξοπλισμό. Εντύπωση έκανε το ενδιαφέρον που παρουσίασε για την Βυζαντινή Οπλομαχία ο Δήμαρχος Πειραιά και η οικογένεια του κ. Γιάννης Μώραλης.

Σε μία προσπάθεια να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα ζωής, αγάπης και φιλανθρωπίας, με τη συνεργασία του Συλλόγου «Αλληλεγγύη», του Τζάνειου Νοσοκομείου και του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας πραγματοποιήθηκε και εθελοντική αιμοδοσία. 

Το 2ο Φεστιβάλ Άθλησης διοργανώθηκε από την Ένωση Απανταχού Μανιατών “Η Μάνη”. Τελούσε υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ, της ΓΓΑ, της Περιφέρειας Αττικής, του ΣΕΦ, του Δήμου Πειραιά και της ΚΟΔΕΠ.

Επίσης, αντί εισόδου όποιος επιθυμούσε, μπορούσε να προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας που θα διατέθηκαν σε εκκλησίες της Αττικής.

Ενημερωτική Ημερίδα με καταξιωμένους επιστήμονες και σπουδαίους αθλητές έλαβε χώρα όπου αναφέρθηκαν στα οφέλη της άθλησης σε διάφορους τομείς, αλλά και τη βία .

Στο τέλος τιμήθηκαν για την συμμετοχή τους και την προσφορά τους στον αθλητισμό οι διακεκριμένοι καλεσμένοι μας καθώς και βετεράνοι αγαπημένοι αθλητές.

Σε αυτή βραβεύτηκε και ο κ. Γεώργιος Ε. Γεωργάς προπονητής Ξιφασκίας εκπαιδευτής ενόπλου Πάμμαχου και Οπλομαχίας.

YouTube video
YouTube video
YouTube video
YouTube video
YouTube video

Πατήστε Like και ακολουθείστε τη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook για να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορες Πολεμικές Τέχνες