fbpx

UFC 298: Ο Topuria με νοκ άουτ στο δεύτερο γύρο έγινε ο νέος πρωταθλητής στην featherweight κατηγορία

UFC 298: Ο Topuria με νοκ άουτ στο δεύτερο γύρο έγινε ο νέος πρωταθλητής στην featherweight κατηγορία

Ο Ilia Topuria κέρδισε με νοκ άουτ τον Alexander Volkanovski στον δεύτερο γύρο του main event του UFC 298 για να γίνει ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στην featherweight κατηγορία. Ο Ισπανός τερμάτισε τη βασιλεία ενός από τους πιο κυρίαρχους πρωταθλητές του UFC στο Honda Center στην Καλιφόρνια.

Ο Topuria εκθρόνισε με θεαματικό τρόπο τον Volkanovski για να γίνει ο νέος πρωταθλητής φτερού του κόσμου. Ο Ισπανός, με ένα εκπληκτικό νοκ άουτ, κέρδισε τον αγώνα στον δεύτερο γύρο και εγκαινίασε μια νέα εποχή στο Honda Center στην Καλιφόρνια. Βελτίωσε το ρεκόρ του σε 15-0-0, ενώ η ήττα για τον Volkanovski ήταν η δεύτερη στη σειρά και έφερε το τέλος της μακρόχρονης βασιλείας του στην κατηγορία των 145 λιβρών (65,7kg).

«Αισθάνομαι τόσο χαρούμενος αυτή τη στιγμή», είπε η Topuria στον Joe Rogan. «Θα σε γκρεμίσουν και θα σε αμφισβητήσουν, αλλά το μόνο άτομο που πρέπει να προσέχεις είναι ο εαυτός σου. Έχε πίστη και όλα είναι δυνατά – κοίτα με». Ερωτηθείς γιατί ήταν τόσο σίγουρος ότι θα είναι ο νέος πρωταθλητής στην featherweight κατηγορία, πρόσθεσε: «Απλώς ξέρω τις ικανότητές μου. Δούλεψα τόσο σκληρά για αυτό, γνωρίζοντας ότι μια μέρα θα γίνω πρωταθλητής του UFC. Έπρεπε να ρίξω πολλές γροθιές και μεγάλους συνδυασμούς και αυτό έκανα. Dana, ήρθε η ώρα να πάμε το UFC στην Ισπανία».

Ο Volkanovski έχει πλέον υποστεί διαδοχικές ήττες με νοκ άουτ, αλλά ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του Topuria για ένα main event στην Ισπανία, επιμένοντας ότι θα είναι έτοιμος για τον επαναληπτικό αγώνα στην πατρίδα του «El Matador». «Αυτή είναι η δύναμη των χεριών του, ξέραμε ότι έπρεπε να το προσέξουμε», είπε ο Volkanovski. «Μπράβο του. Με βρήκε, θα ξεκινούσα να δουλεύω τα πάντα και με πέτυχε οπότε χαρίστε τα εύσημα σε αυτόν. Είμαι πρωταθλητής αυτής της κατηγορίας για πολύ καιρό. Ο Topuria αναφέρει συνέχεια την Ισπανία, οπότε ίσως κάνουμε τη ρεβάνς εκεί» δήλωσε.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΜΜΑ - Μεικτές Πολεμικές Τέχνες