fbpx

Nai Khanom Tom: 17 Μαρτίου η ημέρα του Muaythai προς τιμήν του ήρωα της Ταϊλάνδης

Nai Khanom Tom: 17 Μαρτίου η ημέρα του Muaythai προς τιμήν του ήρωα της Ταϊλάνδης

Το όνομα Nai Khanom Tom είναι το όνομα που κάθε παιδί της Ταϊλάνδης γνωρίζει και είναι αυτό που κοσμεί κάθε βιβλίο ή δημοσίευση σχετικά με το άθλημα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες του Muaythai.

Σύμφωνα με το μύθο το 1774, ο Nai Khanom Tom ήταν ένας από τους χιλιάδες αιχμαλώτους με καταγωγή από το Σιάμ (σημερινή Ταϊλάνδη) που κρατούνταν από τον βασιλιά της Βιρμανίας μετά τη βιρμανική εισβολή στο βασίλειο Αγιουτάγια.

Με την ευκαιρία ενός φεστιβάλ, ο βασιλιάς Μάνγκρα της Βιρμανίας ήθελε να δει αν το Muay Boran (αρχαίο Muaythai) συγκρίνεται με τη βιρμανική πυγμαχία και ο Nai Khanom Tom επιλέχθηκε για να πολεμήσει ενάντια στον Βιρμανό πρωταθλητή πυγμαχίας.

Μετά το τελετουργικό του Wai Kru, ο Nai Khanom πάλεψε με τον Βιρμανό πρωταθλητή της πυγμαχίας και τον κέρδισε με νοκ άουτ. Ο βασιλιάς έστειλε άλλους 9 μαχητές έναν έναν χωρίς χρονικά διαλείμματα μεταξύ των αγώνων. Ο Nai Khanom Tom τους νίκησε όλους.

Εντυπωσιασμένος από αυτές τις ικανότητες, ο βασιλιάς έδωσε ελευθερία στον Nai Khanom και σε όλους τους αιχμαλώτους από το Σιάμ. Κερδίζοντας την δική του ελευθερία αλλά και των συμπατριωτών του έκανε το σύστημα μάχης του Muay Boran ευρέως γνωστό κερδίζοντας τον σεβασμό όλων.

Κάθε χρόνο, στις 17 Μαρτίου, ο λαός της Ταϊλάνδης τιμά τον τον Ταϊλανδό ήρωα. Εκείνο το βράδυ ονομάζεται «νύχτα του πυγμάχου» όπου κάθε στάδιο της χώρας αφιερώνει αγώνες προς τιμήν του Nai Khanom και της γενναιότητας του. Επίσης, πραγματοποιείται το φεστιβάλ Nai Khanom Tom, στην όμορφη αρχαία πρωτεύουσα της Αγιουτάγια.

** Στη παραπάνω φωτογραφία όπως και στο εξώφυλλο απεικονίζεται το πρόσωπο που είναι συνυφασμένο με τον Nai Khanom Tom και είναι ο Nai Yang Harntalay, πρωταθλητής στην Ταϊλάνδη το 1921 – 1922. Αυτό έχει γίνει για τον ευνόητο λόγο μη ύπαρξης μέσου λήψης φωτογραφιών το 1774.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μουάιτάι