fbpx

Ραφαήλ Χάγκαν: o γιός του παλιού ποδοσφαιριστή εντυπωσίασε στο Παγκόσμιο Muaythai

Ραφαήλ Χάγκαν: o γιός του παλιού ποδοσφαιριστή εντυπωσίασε στο Παγκόσμιο Muaythai

O Ραφαήλ γιός του παλιού ποδοσφαιριστή Εμπενίζερ Χάγκαν ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Muaythai που διεξήχθη στην Πάτρα 31/5-10/6. Λίγο πολύ οι αθλητές που αγωνίστηκαν μας ήταν γνωστοί, από τις πολλές και μεγάλες αποστολές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο πρωτοεμφανιζόμενος όμως 17χρονος Θεσσαλονικιός Ραφαήλ ήταν η απόλυτη έκπληξη και το αουτσάιντερ της κατηγορίας του.

Αγωνίστηκε στην κατηγορία U23 (κάτω των 23 ετών) με αθλητές ενήλικες έως και 6 χρόνια μεγαλύτερους. Στην δύσκολη κατηγορία μάλιστα των +91κιλών (ανοιχτή στην ουσία) που η δύναμη των αθλητών… δεν συγχωρεί λάθη. Μια ιδιαίτερη κατηγορία που όσο μεγαλώνει κάποιος γίνεται πιο δυνατός και πιο βαρύς. Ο Ραφαήλ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο της κατηγορίας του, ο μικρότερος ηλικιακά όλων. Για να φτάσει στον τελικό, που αγωνίστηκε με ένα τραυματισμό, μοίρασε δύο νοκ αουτ στους προηγούμενους αγώνες.

Ζητήσαμε από τους προπονητές του Μάρκο και Κωστή Κονδυλάκη ένα σχόλιο για τον αθλητή τους. “Ο Ραφαήλ Χάγκαν είναι 17 ετών και ξεκίνησε να ασχολείται με τα μαχητικά αθλήματα το 2020. Έχει αγωνιστεί έως τώρα σε πυγμαχία, Kick Boxing και Muaythai. Στο πρωτάθλημα (Παγκόσμιο) ήρθαμε για την εμπειρία. Θεωρούμασταν το outsider καθώς δεν είχαμε προηγούμενη εμπειρία, εκτός από έναν αγώνα 1 χρόνο πριν. Είναι ένα παιδί προσηλωμένο στους στόχους του, ταπεινό, με όραμα να ανεβεί, όσο πιο ψηλά μπορεί.”

Οι Μάρκος και Κωστής Κονδυλάκης είναι γιοί του παλιού γνωστού προπονητή Νικολάου Κονδυλάκη με την ιστορία του να ξεκινάει το 1980. Τα τελευταία 15 χρόνια η έδρα της σχολής Kondylakis Fight Club είναι στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Ο Ραφαήλ προέρχεται και αυτός από αθλητική οικογένεια. Η μητέρα του είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του ο γνωστός ποδοσφαιριστής Εμπενίζερ Χάγκαν που έχει αγωνιστεί σε Καλαμάτα, Ηρακλή, ΠΑΟΚ και τον πήρε ο Γιοβάνοβιτς στον ΑΠΟΕΛ! Στέλεχος της εθνικής ομάδας της Γκάνας και πλέον προπονητής στην Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μουάιτάι