fbpx

Μανώλης Καλλιστής: «Το πρώτο λάκτισμα που έδωσα βρήκε στον αγκώνα του. Πίστευα ότι το έσπασα» (vid)

Μανώλης Καλλιστής: «Το πρώτο λάκτισμα που έδωσα βρήκε στον αγκώνα του. Πίστευα ότι το έσπασα» (vid)

Μια πολύ σημαντική νίκη κατάφερε να πάρει χθες Σάββατο 13 Ιανουαρίου ο Μανώλης Καλλιστής στην σπουδαία διοργάνωση Lumpinee World Championship Super Champ στην Ταϊλάνδη.

Ο Έλληνας αθλητής ήταν καταιγιστικός, μπαίνοντας στον αγώνα για τη νίκη και μόνο. Χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα χέρια του, κατάφερε να κερδίσει κατά κράτος τον Ταϊλανδό Petchboonmee Lookboonmee με ομόφωνη απόφαση.

Όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος ο Μανώλης το να επικεντρώσει το παιχνίδι του στην πυγμαχία δεν ήταν το αρχικό του πλάνο. Αναγκάστηκε να μη χρησιμοποιήσει τα πόδια του κι αυτό διότι «Στον πρώτο γύρο το πρώτο λάκτισμα που έδωσα βρήκε στον αγκώνα του. Πίστευα ότι το έσπασα και δεν είχα καθαρό μυαλό. Ήμουν όσο πιο επιφυλακτικός μπορούσα. Ευτυχώς δεν είναι σπάσιμο».

Ένας τραυματισμός στο αριστερό του πόδι στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, έκανε τη δουλειά ακόμα πιο δύσκολη αν αναλογιστεί κανείς και την σκληρότητα του Ταϊλανδού αντιπάλου. Παρ΄ όλα αυτά ανασυγκροτήθηκε άμεσα και με κύρια όπλα τα χέρια του κέρδισε ξεκάθαρα το ματς.

Σε σχόλιό μας μάλιστα ότι έχει καλοδουλεμένα χέρια και ότι μπορεί να κάνει ζημιά σε πολλούς με την πυγμαχία του όπως παραλίγο να κάνει στον Lookboonmee, μας είπε: «Μα το γνωρίζουν και δεν με αφήνουν. Με κόβουν με τα λακτίσματα» συμπληρώνοντας για τον αντίπαλό του: «Ήταν σκληρός. Θα μπορούσα να τον πάω κάτω αν τον πίεζα. Αλλά ήμουν όσο πιο επιφυλακτικός μπορούσα με τον τραυματισμό».

Τελειώνοντας σχολίασε: «Σημασία έχει να γίνονται ωραία παιχνίδια και να υπάρχει εξέλιξη άσχετα με το αποτέλεσμα»

Ο αγώνας ήταν ο μικρός τελικός της τετράδας στης οποίας τον ημιτελικό, είχε αγωνιστεί ο Καλλιστής τον περασμένο Νοέμβρη γνωρίζοντας την ήττα από τον επίσης Ταϊλανδό Berkban Lookmuangpetch. Έτσι κατέκτησε την 3η θέση στο τουρνουά με 1 νίκη και 1 ήττα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο τον αγώνα του Μανώλη με τον Ταϊλανδό Petchboonmee Lookboonmee από το 30:10 και μετά.

YouTube video

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μουάιτάι