fbpx

Ένα βήμα πιο κοντά στην αναγνώριση του Muaythai ως Ολυμπιακό Άθλημα

Ένα βήμα πιο κοντά στην αναγνώριση του Muaythai ως Ολυμπιακό Άθλημα

«Το άθλημα του Muaythai θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι μεταξύ 26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1000 αθλητών του Muaythai από 24 χώρες και πέντε ηπείρους», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Muaythai (IFMA), Sakchye Tapsuwan.

Χαιρέτισε το γεγονός ως ένα μεγάλο βήμα στα όνειρα των Ταϊλανδών, ότι το Muaythai θα γίνει μια μέρα Ολυμπιακό άθλημα. Η πενθήμερη προβολή του αθλήματος θα περιλαμβάνει εκθέσεις και εργαστήρια της πολεμικής τέχνης της Ταϊλάνδης, με το αποκορύφωμα να έχει προγραμματιστεί για τις 5 και 6 Αυγούστου που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

Ειδικά για την εκδήλωση στο Club France θα στηθεί ρινγκ πυγμαχίας. Ο παγκοσμίου φήμης και θρύλος του αθλήματος του Muaythai, Buakaw Banchamek, θα εκτελέσει το «Wai Khru», ένα τελετουργικό για να αποτίσει φόρο τιμής στους δασκάλους που εκτελείται από όλους τους μαχητές πριν από την έναρξη ενός αγώνα.

Εν τω μεταξύ, ο Stephan Fox, Γενικός Γραμματέας της IFMA, δήλωσε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει αναγνωριστεί διεθνώς, προσθέτοντας ότι τώρα απαρτίζεται από 152 Ενώσεις σε πέντε ηπείρους.

Ο Δρ. Sakchye, επίσης πρόεδρος του Ερασιτεχνικού Συνδέσμου Muaythai της Ταϊλάνδης, είπε ότι η Ταϊλάνδη θα στείλει αθλητές από 13 κατηγορίες βάρους για να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανηλίκων IFMA 2024 στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου. Οι κατηγορίες βάρους χωρίζονται σε επτά για άνδρες και έξι για γυναίκες μαχητές.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μουάιτάι