fbpx

Φιούρι: “Ο Ενγκανού ήταν ο σκληρότερος αντίπαλος που αντιμετώπισα εδώ και πολλά χρόνια”

Φιούρι: “Ο Ενγκανού ήταν ο σκληρότερος αντίπαλος που αντιμετώπισα εδώ και πολλά χρόνια”

Μελιστάλακτος για τον αντίπαλό του εμφανίστηκε ο Τάισον Φιούρι στον πρώτο του απολογισμό της μάχης που έδωσε με τον Φρανσίς Ενγκανού.

Αν και ο Γαλλοκαμερουνέζος δεν είχε καμία πρότερη πείρα από πυγμαχία, προερχόμενος από τον κόσμο του UFC, πίεσε τον παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών στα όριά του, ρίχνοντάς τον μάλιστα και νοκ-ντάουν στον 3ο Γύρο.

Στο φινάλε, ο Φιούρι πήρε τη νίκη στα σημεία με split decision, όμως ο Ενγκανού ήταν εκείνος που κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση και εκτίμηση για την εικόνα του στο ρινγκ.

“Δεν ήταν η καλύτερή μου εμφάνιση, αλλά δεν θα ψάξω δικαιολογίες. Είχα μία καλή ομάδα προετοιμασίας, δεν υπάρχει κανείς για να κατηγορήσω ή οτιδήποτε για να υπεκφύγω. Ήταν μία δύσκολη μάχη. Χρειάστηκε να πέσω στο πάτωμα για να νικήσω. Δεν χωρούν δικαιολογίες.

Η προετοιμασία μου ήταν υποδεέστερη του επιβεβλημένου, αλλά δεν θα στερήσω τίποτα σε αξία από τον αντίπαλό μου. Σε κάθε αγώνα, είσαι όσο καλός σου επιτρέπει ο αντίπαλός σου να είσαι. Αυτή είναι μία πραγματικότητα.

Εάν άκουγα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους αυτοαποκαλούμενους ειδικούς της πυγμαχίας που έλεγαν ότι ‘θα είναι ένας εύκολος αγώνας, είναι mismatch, δεν αξίζει να το δει κανείς’, τότε δεν θα ήμουν καν σε θέση να κερδίσω τον αγώνα. Δεν υποτίμησα τον αντίπαλό μου. Προπονήθηκα επί 12 εβδομάδες, έκανα τη βέλτιστη προετοιμασία που θα μπορούσα και αυτό είναι δεδομένο.

Δεν ξέραμε πόσο καλός ή κακός θα ήταν (ο Ενγκανού). Δεν υπήρχε βίντεό του να πυγμαχεί, δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ ως πυγμάχο, έτσι είχαν τα πράγματα. Ήταν πολύ πιο άσχημα τα πράγματα από όσο πίστευα. Δεν ερχόταν προς τα πάνω μου, ήταν μία περίπλοκη κατάσταση με αυτόν τον τύπο.

Ήταν καλός σε αυτό που έκανε, οπότε του αξίζουν μπράβο. Μου πρόσφερε έναν αγώνα καλύτερο από κάθε άλλον πυγμάχο τα τελευταία δέκα χρόνια. Νομίζω πως αυτός ήταν ο σκληρότερος αντίπαλος που αντιμετώπισα εδώ και πολλά χρόνια”, ανέφερε ο Φιούρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία Επαγγελματική