fbpx

Fury ή Usyk: Σε λίγες ώρες ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής

Fury ή Usyk: Σε λίγες ώρες ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής

Μόλις κάποιες ώρες απομένουν για το μεγαλύτερο πυγμαχικό αγώνα της χρονιάς, αν όχι της δεκαετίας. Κι αν θέλουμε να περιοριστούμε μόνο στη βαριά κατηγορία τότε το σπουδαιότερο ματς των τελευταίων 25 ετών.

Λίγες μόλις ώρες για την πιο σημαντική, την πιο μεγάλη, αναμέτρηση στη βαριά κατηγορία της πυγμαχίας. Fury και Usyk θα διεκδικήσουν τη νίκη στην πιο σημαντική αναμέτρηση των τελευταίων 25 ετών. Τόσα έχουν περάσει από την τελευταία φορά που υπήρξε undisputed (δηλαδή αδιαμφισβήτητος) πρωταθλητής στα βαρέα βάρη. Τελευταίος ήταν ο Βρετανός (με ολίγο από Καναδά και Τζαμάικα) Lennox Lewis. Είχε κερδίσει τον Evander Holyfield και είχε κατακτήσει τις ζώνες όλων των μεγάλων Ομοσπονδιών. Έχασε τον τίτλο του λίγο καιρό μετά, όχι στο ρινγκ αλλά σε κάποια δικαστική αίθουσα.

Tyson Fury και Oleksandr Usyk θα αναμετρηθούν για το άγιο δισκοπότηρο της επαγγελματικής πυγμαχίας. Οι παγκόσμιοι τίτλοι, οι ζώνες των IBF, IBO, WBA, WBO και WBC πέφτουν στο τραπέζι. Και ο νικητής τα παίρνει όλα. Ο αγώνας ενοποίησης των τίτλων των WBC, WBA, IBF και WBO επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο Kingdom Arena του Ριάντ. Ο Tyson Fury (34-0-1, 24 ΚΟ) αναγκάστηκε να ζητήσει να αναβληθεί όμως ο προγραμματισμένος αγώνας μετά από ένα σκίσιμο που υπέστη στο φρύδι.

Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Που θα γραφτεί ιστορία, που θα αναδειχθεί ο επόμενος αδιαμφισβήτος πρωταθλητής στα βαριά κιλά. Θα είναι ο Ουκρανός Usyk; Ή μήπως ο Βρετανός Fury, όπως και το 1999 ο Lennox; Πρόβλεψή μας: Ο τίτλος θα “πάει” στο νησί, σε αγώνα που δε θα διαρκέσει πάνω από 8 γύρους

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία Επαγγελματική