fbpx

Ama Dablam expedition Autumn 2022: Αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Ερμή Θεοχαρόπουλο η αποστολή του Φώτη Θεοχάρη (pic)

Ama Dablam expedition Autumn 2022: Αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Ερμή Θεοχαρόπουλο η αποστολή του Φώτη Θεοχάρη (pic)

Ο Φώτης Θεοχάρης αφιέρωσε το “Ama Dablam expedition Autumn 2022” στον αδικοχαμένο Ερμή-Θεοφάνη Θεοχαρόπουλο, τον νεαρό αθλητή που πριν μήνες είχε χάσει τη ζωή του στα Τζουμέρα, περιμένοντας μάταια τα εναέρια διασωστικά.

Ο Έλληνας ορειβάτης ανέβηκε στο όρος Ama Dablam, που βρίσκεται στο Ανατολικό Νεπάλ, με ύψος 6.812 μέτρα, γνωστό και ως “Μάτερχορν των Ιμαλαίων”.

Πριν από την αποστολή του, ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, είχε γράψει στο Facebook, για τον Θεοχαρόπουλο: «Βρίσκομαι στην κατασκήνωση βάσης του Ama dablam στο ανατολικό Νεπάλ. Το πρωί καθώς χάζευα στο κινητό μου, είδα μια δημοσίευση στο Facebook ότι μια ορειβάτης από το Ελ Σαλβαδόρ κατόρθωσε να ανέβει στην κορυφή. Είναι ωραίο να ακούς ότι ανέβηκε κάποιος στην κορυφή, το πιο σημαντικό όμως είναι να μπορέσει να κατέβει κάτω με ασφάλεια ώστε η επιτυχία αυτή να είναι ολοκληρωμένη. Στη συνέχεια και ενώ καθόμουν έξω στην τραπεζαρία μας στην κατασκήνωση βάσης, άκουσα μια φωνή τον ασύρματο της εταιρείας που επικοινωνεί με τους ορειβάτες στο βουνό. Ηταν η ορειβάτης από το Ελ Σαλβαδόρ που παρακαλούσε για ελικόπτερο, να πάει να την παραλάβει από κάποια κατασκήνωση χαμηλότερα από την κορυφή γιατί ένιωθε αδύναμη και ήταν διατεθειμένη να πληρώσει ότι κόστος προέκυπτε για την αερομεταφορά.

Στο μυαλό μου ήρθε αμέσως ο άδικος χαμός ενός δικού μας ανθρώπου, του Ερμή-Θεοφάνη Θεοχαρόπουλου που έχασε την ζωή του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Τζουμέρκα στις 30/1/22. Ο τρόπος που τόσο άδικα χάθηκε ο Ερμής, αιμορραγώντας στο βουνό από τις 13:00 έως τις 17:48 όταν τελικά τον σήκωσε το βίντσι του ελικοπτέρου (που πήγε στην Ήπειρο από τον Μαραθώνα) και φτάνοντας τελικά στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων μετά τις 18:30, αποκάλυψε τα τεράστια και ταυτόχρονα τραγικά κενά στην επείγουσα εναέρια διάσωση της χώρας μας και έβαλε όλους μας σε σκέψεις του τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά. Πέντε (5) ώρες χρειάστηκαν μέχρι το ελικόπτερο να έρθει στον Ερμή να τον παραλάβει με αποτέλεσμα τον άδικο χαμό του. Εδώ στο Νεπάλ, το ελικόπτερο πήγε πιο γρήγορα από όσο μου πήρε για να γράψω αυτή την δημοσίευση… Ένα μεγάλο “ΓΙΑΤΙ” πλανάται στο μυαλό μου!

Σε ένα ταξίδι μου στα Τζουμέρκα πρόσφατα είχα την τύχη να γνωρίσω τους γονείς του Ερμή. Δε συνηθίζω να εξωτερικευω τα συναισθήματα μου αλλά πραγματικά μέσα μου ένιωσα σαν να βλέπω μπροστά μου τους δικούς μου γονείς γιατί και εγώ κάνω ορειβασία όπως έκανε και ο Ερμής. Εύχομαι κανένας γονιός να μην βιώνει το χαμό του παιδιού του και μάλιστα κάνοντας κάτι που αγαπά τόσο πολύ. Με αφορμή το τραγικό γεγονός που μας συγκλόνισε όλους αλλά και τα λόγια της μητέρας του όταν είχε γράψει στο Facebook καιρό μετά το θάνατο του: ” Σε λατρεύω γιε μου ” (ακόμα θυμάμαι αυτά τα λόγια), αποφάσισα να αφιερώσω την αποστολή μου στο Νεπάλ στη μνήμη του Ερμή, αλλά και στο αγώνα της οικογένειας του για δημιουργία σοβαρής οργανωμένης εναέριας διάσωσης στη Ελλάδα με πρότυπα εξωτερικού, θέλοντας έτσι και εγώ με κάποιο τρόπο να βάλω το λιθαράκι μου στον αγώνα αυτό αλλά και να συμβάλω στη διατήρηση της μνήμης ενός νέου ανθρώπου. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ανεβάσω το λογότυπο του Ερμή στην κορυφή του Ama Dablam 6812m. Τώρα βρίσκομαι εδώ ώστε να καταφέρω να φέρω εις πέρας την αποστολή μου. Μαρίνα και Γιάννης Θεοχαρόπουλος δεν θα είμαι μόνος, είναι και ο Ερμής μαζί μου. Λόγια που χρησιμοποιούσε ο Ερμής: “Don’t give up. Dream hard. Try harder! Use your smile to change the world, don’t let world change your smile” Μαζί θα καταφέρουμε!»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες