fbpx

Η Ασημίνα Ιγγλέζου στο Apexsports: «Κανείς να μην αποτελεί εμπόδιο σε αυτό που θες να κάνεις» (video)

Η Ασημίνα Ιγγλέζου στο Apexsports: «Κανείς να μην αποτελεί εμπόδιο σε αυτό που θες να κάνεις» (video)

Χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις; Σχετικά με το ποια είναι, σίγουρα όχι, σχετικά με όσα κάνει όμως; Η Ασημίνα Ιγγλέζου είναι πολλά παραπάνω από αυτό που φαντάζεσαι και στο Apexsports είχαμε την ευκαιρία να ξετυλίξουμε το κουβάρι όλων των (δεν τις λες και λίγες) δραστηριοτήτων της.

Το τεράστιο επίτευγμα του τριπλού τερματισμού στον «Γύρο των Γιγάντων», το δικής της έμπνευσης και υλοποίησης «Pindus D.U.S.T.» (Pindus Delphi Ultra Survival Trek) και το όραμά της πάνω σε αυτό. Ο μεγάλος στόχος και η επόμενη πρόκληση του Himal Race, ο Μαραθώνιος συνοδεία με άτομο με αναπηρία.

Ποιους συμβολισμούς μπορεί να κρύβει η «Ασημένια στη χώρα των γιγάντων», ένα παιδικό παραμύθι που μπορεί να φτάσει μέχρι τη γυναικεία χειραφέτηση;

Τα πολυπληθή της social media και η διαχείριση της μεγάλης έκθεσης στο κοινό.

Η Ασημίνα, για τα μάτια σας μόνο:

YouTube video

Η Ασημίνα Ιγγλέζου γεννήθηκε στη Λαμία ενώ είναι μητέρα δύο κοριτσιών, της Ντανιέλας (2000) και της Σταυρεάνας (2008). Η Ασημίνα αναδείχτηκε νικήτρια το 2014 στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς “Mrs Globe” (κατηγορία “best body”) στo Shenzhen της Κίνας.

Με το ορεινό τρέξιμο ξεκίνησε να ασχολείται από το 2014, παρακινημένη από φίλους και την αγάπη της για τη φύση. Πρώτος αγώνας της ο εμβληματικός “Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου”, ο πλέον ιστορικός στο χώρο του αθλήματος στην Ελλάδα.

Το 2018, το δεύτερο project της στα ελληνικά βουνά, ήταν η υλοποίηση μιας προσωπικής έμπνευσης για την αγωνιστική διάσχιση της Πίνδου από βορρά σε νότο και συγκεκριμένα από τον Γράμμο στους Δελφούς. Το σχέδιο με την ονομασία “Pindus-DUST” υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2018 (21 Ιουλίου – 5 Αυγούστου) με τη συμμετοχή του συναθλητή της Λάζαρου Ρήγου. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιοι επιχειρούσαν με τα πόδια την αγωνιστική διάσχιση της μεγάλης ελληνικής οροσειράς από άκρη σε άκρη! Η πορεία με μήκος 600 χιλιομέτρων και συνολική ανάβαση 35.000 μέτρων, περιλάμβανε και το πέρασμα από τις 12 ψηλότερες κορυφές της οροσειράς.

Από το 2019 οι στόχοι της αναβαθμίστηκαν και άγγιξαν πρωτόγνωρα στάνταρντς για Έλληνες και Ελληνίδες αθλήτριες. Η συνέχεια στο βίντεο…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες