fbpx

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ διεθνούς και ρωσικής ομοσπονδίας

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ διεθνούς και ρωσικής ομοσπονδίας

Η διεθνής ομοσπονδία ορειβασίας καταδίκασε την απόφαση της αντίστοιχης ρωσικής να δημιουργήσει τοπικούς οργανισμούς στις κατεχόμενες περιοχές του Ντανιέτσκ και του Λουχάνσκ στην Ουκρανία.

 Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι οι παραπάνω περιοχές ανήκουν πλέον στην επικράτειά της μετά τα δημοψηφίσματα που απορρίπτει ευρέως η διεθνής κοινότητα. Το συμβούλιο της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος κρίνει ότι η κατοχή των περιοχών είναι παράνομη και προχώρησε στην καταδίκη της απόφασης της ρωσικής ομοσπονδίας να δημιουργήσει περιφερειακές αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρωσική ομοσπονδία τελεί υπό αποκλεισμό από τη διεθνή ομοσπονδία εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ενώ έχει αποκλείσει από τις διοργανώσεις της και τους αθλητές της Ρωσίας.

«Η διεθνής ομοσπονδία συμφωνεί με την κρίση της διεθνούς κοινότητας, περιλαμβανομένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ότι η κατοχή των περιοχών της Ουκρανίας στη ρωσική ομοσπονδία είναι χωρίς νόμιμη βάση», αναφέρει η ανακοίνωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία αποφάσισε μονομερώς την προσάρτηση της Ζαπορίζια και Χερσώνας στην επικράτειά της, στις 30 Σεπτεμβρίου, εκτός του Λουχάνσκ και του Ντανιέτσκ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες