fbpx

Πετράκης: «Δεν είμαι στεναχωρημένος, είμαι τσαντισμένος και νευριασμένος»

Ο Πετράκης για την ήττα από τον ΠΑΟΚ

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Πετράκης, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι της ομάδας του με τον Ολυμπιακό (1-2), και στάθηκε στο τι πρέπει να αλλάξουν οι Αγρινιώτες στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Δεν είμαι στεναχωρημένος. Είμαι τσαντισμένος και νευριασμένος. Παίζουμε με μία ομάδα σε πολύ καλό φεγγάρι, καταφέρνουμε και προηγούμαστε. Ελέγχαμε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή. Ευκαιρίες δεν δεχθήκαμε. Το γκολ της ισοφάρισης ήταν τυχερό. Ούτε εμείς είχαμε βέβαια ευκαιρία.

Είναι ακριβώς ίδιο γκολ που φάγαμε την προηγούμενη Κυριακή. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, το αποδεχόμαστε. Παίξαμε σαν μικρά παιδιά στο τέλος. Αυτή η διαδικασία, με τέτοια προσπάθεια να φτάνουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν γίνεται να παίζουμε για να λέμε ότι παίζουμε. Δεν φτάνει η προσπάθεια, πρέπει να πάμε και στα αποτελέσματα. Έγινε και στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεν πήραμε αυτά που δικαιούμασταν».

Για τη συνέχεια και τον κόσμο: «Καταρχήν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Ήταν συγκινητικός. Αναγνωρίζει και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι προσπαθούμε και το αναγνωρίζουν. Αυτή τη στιγμή έχουμε εικόνα που μας αδικεί η θέση που είμαστε. Πρέπει να αλλάξει. Από τον τρόπο που ανέφερα.

Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα και από συγκυρία ή ανωριμότητα χάνουμε παιχνίδια. Να κρατήσουμε αυτά που δείχνουμε. Έχουμε σταθερή εικόνα. Και να γίνουμε πιο κυνικοί, αποτελεσματικοί, να πάρουμε πίσω αυτά που δικαιούμαστε. Δεν μου αρκεί να παίζουμε καλά και να χάνουμε. Αν δεν παίζουμε καλά να χάσουμε».

Για τον παράγοντα της τύχης: «Οι ευθύνες είναι ομαδικές. Όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε. Το λάθος θα είναι ατομικό και θα αφορά πρώτα από όλα εμένα. Για να διορθωθεί πρέπει να επισημάνουμε. Δεν υπάρχει εγώ στην ομάδα, υπάρχει εμείς. Όλοι κάνουμε λάθη, πρώτος εγώ. Να μου πείτε έναν προπονητή παγκοσμίως που δεν κάνει λάθη, να πάμε να τον συμβουλευτούμε.

Έχουμε την ανάγκη των βαθμών, δικαιούμαστε βαθμούς βάσει εικόνες και δεν παίρνουμε. Πρέπει να πάμε στο αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για το ίδιο αυτογκόλ. Και στην ζωή μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Πώς θα το προβλέψουμε αυτό; Δεν μπορούμε. Εύχομαι αυτά να μας επιστραφούν στην πορεία. Είναι κάτι που το αποδεχόμαστε, συνέβη σε μας, θα μας επιστραφεί μόνο όταν συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε και να βάλουμε ρεαλισμό στο παιχνίδι μας».

Για το παιχνίδι με την Κηφισιά: «Το θέμα είναι η εικόνα. Με το αποτέλεσμα δεν συνάδει. Θα πούμε είμαστε οκ και θα πάμε την Κυριακή να κάνουμε το ίδιο; Θα πρέπει οι παίκτες που δίνουν τα πάντα, και σήμερα κατάθεση ψυχής, έκαναν να καταλάβουν ότι είναι αμαρτία για τον κόπο τους να μην πηγαίνουμε στο ταμείο. Δεν είναι αρκετό το ‘παίζω καλά και χάνω’. Πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί και πιο ρεαλιστικοί».

Για τον Σενγκέλια, που κατά την λήξη του αγώνα αποχώρησε πετώντας την φανέλα: «Δεν είμαι ενημερωμένος, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο υπάρχουν συναισθήματα. Είναι η κακιά στιγμή ενός παίκτη. Δεν γίνεται κάθε μέρα. Είναι ανθρώπινο. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα ξαναγίνει. Ότι και να λέω εγώ αν δεν υπάρχει εικόνα δεν υπάρχει πειθώ. Έχουμε επαναλαμβανόμενα μία εικόνα που πείθει. Δεν είναι αμαρτία να μην τα καταφέρνουμε;»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο