fbpx

Παναμερικανικό: Στην κορυφή η Βραζιλία

Παναμερικανικό: Στην κορυφή η Βραζιλία

Πέντε ομάδες εξασφάλισαν παρουσία στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λίβερπουλ.

Η Ρεμπέκα Αντράντε στην πρώτη της φετινή διεθνή παρουσία, στο πλαίσιο του παναμερικανικού πρωταθλήματος, έδειξε ότι το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021 δεν ήταν κάτι τυχαίο. Η 23χρονη είχε την κορυφαία επίδοση στους ασύμμετρους ζυγούς με 14,967 βαθμούς και πήρε 14,500 στο άλμα και 14,067 στη δοκό ισορροπίας στα προκριματικά. Η Βραζιλία τελικά είχε το καλύτερο σύνολο με 161,967 βαθμούς επικρατώντας των ΗΠΑ που συγκέντρωσαν 160,466.

 «Εμπιστεύομαι την ομάδα μου κι εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Ήξερα ότι τα άλλα κορίτσια θα με καλύψουν και το είδαμε σήμερα», είπε η Αντράντε η οποία αποφάσισε να μην πάρει μέρος στις ασκήσεις εδάφους. «Ήταν απόφασή μου σε συνεννόηση με την ομάδα. Πρέπει να σεβαστώ το σώμα μου. Δεν υπήρχε ανάγκη να αγωνιστώ στις ασκήσεις εδάφους. Τα κορίτσια εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα».

 Πέντε γυναικείες ομάδες, Βραζιλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή και Μεξικό, εξασφάλισαν την παρουσία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

 Εκτός της Αντράντε πολύ καλή εμφάνιση είχε και η Φλάβια Σαράιβα με παρουσία σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία με 55,399 βαθμούς εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στο σύνολο. Με 14,333 βαθμούς στη δοκό ισορροπίας, η Σαράιβα οδήγησε την ομάδα της στις ασκήσεις εδάφους και με 13,333 βαθμούς έφερε τη Βραζιλία μπροστά από τις ΗΠΑ. Η αμερικανική ομάδα εμφανίστηκε χωρίς την Τζέιντι Κάρεϊ και την Τζόρνταν Τσιλς που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπως επίσης και την Κόνορ ΜακΛέιν η οποία πήρε νωρίτερα στην σεζόν τον τίτλο στο παγκόσμιο κύπελλο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική