fbpx

Παναμερικανικό: Η Βραζιλία νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες

Παναμερικανικό: Η Βραζιλία νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες

Πρώτη φορά που το πετυχαίνουν σε απευθείας αναμέτρηση από τη διοργάνωση του 1997.

Με πρωταγωνίστρια την παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο άλμα, τη Ρεμπέκα Αντράντε, η Βραζιλία έγραψε ιστορία νικώντας στο παναμερικανικό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής νικώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά από το 1997. Η Βραζιλία που εκτός της Αντράντε είχε και τις Φλάβια Σαράιβα, Ζούλια Σοάρες, Καρολίνε Πέδρο και Λοράν Ολιβέιρα, συγκέντρωσε 162,999 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση ενώ οι Αμερικανίδες συγκέντρωσαν 161. Ο Καναδάς πήρε το χάλκινο με 155,534.

Η Βραζιλία μπήκε στη διοργάνωση ως κάτοχος του τίτλου αλλά είναι η πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια που νίκησε σε απευθείας αναμέτρηση τις ΗΠΑ καθώς οι Αμερικανίδες δεν αγωνίστηκαν πριν ένα χρόνο εξαιτίας των ανησυχιών για την πανδημία του κορονοϊού αλλά και εξαιτίας άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων όπως το εθνικό τους πρωτάθλημα.

 Η αμερικανική ομάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του ομαδικού των ανδρών με σύνολο 245,698 βαθμών. Η Βραζιλία με 244,234 και ο Καναδάς με 240,034 ολοκλήρωσαν το βάθρο με τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Ηγέτης της αμερικανικής ομάδας ο Γιουλ Μολντάουερ που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και είχε τα υψηλότερα σκορ σε ασκήσεις εδάφους (14,400), πλάγιο ίππο (14,000) και παράλληλους ζυγούς (14,633).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική