fbpx

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2023 στην Έκτακτη ΓΣ της ΕΓΟ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2023 στην Έκτακτη ΓΣ της ΕΓΟ

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας για το έτος 2023 στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (15/12) με τηλεδιάσκεψη μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom. Στην Έκτακτη ΓΣ εκπροσωπήθηκαν 52 από τα συνολικά 95 σωματεία-μέλη της ΕΓΟ που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Στην ενημέρωσή του προς τα σωματεία, ο Πρόεδρος της ΕΓΟ, Αθανάσιος Σταθόπουλος ανέλυσε την οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας για το έτος 2022, έπειτα από την αυθαίρετη και αναιτιολόγητη περικοπή της τακτικής επιχορήγησης της ΓΓΑ σε ποσοστό 31%, η οποία είχε ως συνέπεια να ζητηθεί η εφάπαξ έκτακτη οικονομική συνδρομή των σωματείων-μελών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παρούσα συγκυρία.

Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις κινήσεις που έχουν γίνει και που προτίθεται να κάνει στο επόμενο διάστημα το ΔΣ της ΕΓΟ, σχετικά με την προοπτική μετεγκατάστασης των Εθνικών ομάδων Γυμναστικής από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποβαθμιστεί το δικαίωμα των αθλητών-αθλητριών να προπονούνται σε σωστές συνθήκες και σε κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις, ενόψει του κρίσιμου προ-Ολυμπιακού έτους 2023.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας για το 2023 εγκρίθηκε ομόφωνα, προβλέποντας συνολικά έσοδα ύψους 2.250.000 ευρώ.

Παράλληλα, με 51 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά υπερψηφίστηκε η τροποποίηση του Καταστατικού της ΕΓΟ στα άρθρα 3, 6, 7, 8, 28, ενώ με ομόφωνη απόφαση επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΓΟ, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2022.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική