fbpx

Αεροβική γυμναστική: Στην Αττάλεια για το Ευρωπαϊκό η ελληνική αποστολή

Αεροβική γυμναστική: Στην Αττάλεια για το Ευρωπαϊκό η ελληνική αποστολή

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της χρονιάς είναι οι Έλληνες πρωταθλητές της αεροβικής γυμναστικής.

Συνολικά 13 βρίσκονται στην Αττάλεια της Τουρκίας προκειμένου να πάρουν μέρος στη σημαντικότερη διοργάνωση της σεζόν, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, που θα γίνει εκεί από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου.

Στην κατηγορία ανδρών-γυναικών θα πάρουν μέρος ο Νίκος Παπαγεωργίου και οι Φαίδρα Διαμαντή, Αιμιλία Αυγητίδου, Αναστασία Θεοδωρακέα, Σταυρούλα Κεραμίδα, ενώ στις νεάνιδες θα αγωνιστούν οι Αθηνά Ανδαλή, Σταυρούλα Ανδριανοπούλου, Νεφέλη Βούλα, Αριάδνη Γραμμένου, Μαρία-Κρυσταλία Κολιαδήμα, Ανθή Λαζάρου, Μαρία Μανούσου, Μαρία Οικονόμου.

Μαζί τους στην τουρκική πόλη μετέβησαν οι Αθηνά Γουρνά, Πέγκυ Κιούση ως προπονήτριες, η Λευκή Φερεντίνου ως διεθνής κριτής, καθώς και ο Δημήτρης Πολύζος με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Αεροβικής Γυμναστικής της European Gymnastics.

Στο Ατομικό Ανδρών έχει δηλώσει συμμετοχή ο Παπαγεωργίου, στο Ατομικό Γυναικών οι Διαμαντή και Κεραμίδα, ενώ ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει επίσης στο Μικτό Ζευγάρι (Παπαγεωργίου / Διαμαντή), στο Τρίο Γυναικών (Αυγητίδου / Θεοδωρακέα / Κεραμίδα) και στην Πεντάδα Γυναικών (Παπαγεωργίου / Διαμαντή / Αυγητίδου / Θεοδωρακέα / Κεραμίδα).

Αντίστοιχα, τις δυνάμεις τους θα δοκιμάσουν στο Ατομικό Νεανίδων η Μανούσου, στο Τρίο Νεανίδων οι Ανδαλή / Γραμμένου / Κολιαδήμα, στην Πεντάδα Νεανίδων οι Ανδαλή / Ανδριανοπούλου / Βούλα / Γραμμένου / Μανούσου, ενώ στον Αεροβικό Χορό Νεανίδων θα συμμετάσχουν και οι οκτώ αθλήτριες της ελληνικής ομάδας.

Η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς αρχίζει την Παρασκευή στις 11 ώρα Ελλάδας με τον προκριματικό αγώνα του Ατομικού γυναικών, αλλά και τον προκριματικό στο Τρίο νεανίδων. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής.   

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική