fbpx

Ευρωπαϊκό 470: Πρωταθλητές οι Σουηδοί Ντάλμπεργκ και Κάρλσον – Για πρώτη φορά χωρίς ελληνική συμμετοχή

Ευρωπαϊκό 470: Πρωταθλητές οι Σουηδοί Ντάλμπεργκ και Κάρλσον – Για πρώτη φορά χωρίς ελληνική συμμετοχή

Ο Άντον Ντάλμπεργκ και ο Λοβίσα Κάρλσον από τον Σουηδία χρειάστηκε να δώσουν σκληρή μάχη για να πάρουν το χρυσό μετάλλιο στο Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας 470 που πραγματοποιήθηκε στο Τσεσμέ της Τουρκίας το διάστημα 12 με 18 Σεπτεμβρίου.

Μια κατηγορία σκαφών στην οποία η χώρα μας έχει ζήσει μεγάλες στιγμές κατά το παρελθόν, κατακτώντας μετάλλια και διακρίσεις. Φέτος όμως, για πρώτη φορά, διοργανώθηκε χωρίς ελληνική συμμετοχή.

Ο Ζόρντι Τσαμάρ και ο Νόρα Μπρούγκμαν από την Ισπανία είχαν την ευκαιρία να πάρουν τον τίτλο κατά τη διάρκεια του έντονου αγώνα μεταλλίων που διεξήχθη με νότιους ανέμους έντασης από 16 έως 18 κόμβους ωστόσο στο τέλος δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τους Σουηδούς κι αναγκάστηκαν να αρκεστούν στο αργυρό μετάλλιο.

Τζιάκομο Φεράρι και Μπάνκα Καρούζο από την Ιταλία κατάφεραν να μπουν σε θέση βάθρου και να κάνουν δικό τους το χάλκινο μετάλλιο παρά την πολύ κακή αρχή που είχαν στον αγώνα μεταλλίων. Οι νικητές του αγώνα μεταλλίων, Μακετί και Ρετορνάζ από τη Γαλλία βρέθηκαν στην τέταρτη θέση μπροστά από τους Ισπανούς Νίκο Ροντρίγκεθ και Σίλβια Μας που ήταν στην πρώτη τριάδα στο μεγαλύτερος μέρος της εβδομάδας.

Οι Ντάλμπεργκ και Κάρλσον παρέλαβαν το βραβείο που φέρει το όνομα του Κέβιν Μπέρνχαμ ο οποίος πέθανε το Νοέμβριο του 2020 σε ηλικία 63 ετών και μαζί με τον Πολ Φέρστερ είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας 470, Ανδρέας Κοσματόπουλος ο οποίος είπε: «Ο Κέβιν αντιπροσώπευε τα πάντα στους αγώνες 470. Ήταν ένας σκληρός μαχητής στην αγωνιστική διαδρομή και πάντα περνούσες ωραία μαζί του έξω από το νερό. Ο ενθουσιασμός του ήταν επιδραστικός και αποτελούσε πηγή έμπνευσης. Στην 60χρονη ιστορία των 470 ο Κέβιν ήταν και πάντα θα είναι μία από τις σπουδαίες μορφές της κατηγορίας μας».

Αποτελέσματα Αγώνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα