fbpx

Μαριαλένα Καλακώνα στο Apexsports: «Η τέλεια ανταμοιβή για όλους τους κόπους μου»

Μαριαλένα Καλακώνα στο Apexsports: «Η τέλεια ανταμοιβή για όλους τους κόπους μου»

Το ασημένιο μετάλλιο στην Ισπανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 4 ήταν για την Μαριαλένα Καλακώνα το επιστέγασμα μια προσπάθειας εννέα ετών στην ιστιοπλοΐα. Από την όμορφη Πάρο και τα γαλανόλευκα σπίτια, νεαρή κοπέλα έφτασε να κατακτήσει την Ισπανία και να κάνει γνωστό το όνομά της στην κλάση. Ξεκίνησε στα όπτιμιστ το 2014 με προπονητή τον Παναγιώτη Ταγαρόπουλο αλλά σύντομα πέρασε με επιτυχία στην επόμενη κατηγορία και το 2021 στο πανελλήνιο ilca 4  στην Κατερίνη πήρε την 1η θέση στα κορίτσια u16 και την 3η στην γενική κατάταξη.

Μετά το 2022 κέρδισε την 1η θέση στην γενική κατάταξη του πανελλήνιου και την 7η στο ευρωπαϊκό στην Πολωνία για να φτάσει τον προηγούμενο μήνα στο ευρωπαϊκό στην Ισπανία στην δεύτερη θέση. Η Μαριαλένα Καλακώνα μιλά στο Apexsports για τα όνειρά της και την ως τώρα εμπειρία της στα… ανοιχτά.

Πόσα χρόνια κάνεις αθλητισμό, πότε αποφάσισες να δοκιμάσεις την τυχη σου στον πρωταθλητισμό και με ποια αφορμή;

Ασχολούμαι με τον αθλητισμό τα τελευταία δέκα χρόνια. Στον δεύτερο χρόνο δηλαδή το 2014 μπήκα στην αγωνιστική ομάδα των optimist και όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο πιο σοβαρά ξεκινούσα να το βλέπω .

Με ποιον προπονητή είσαι και από πότε;

Συνεργάζομαι με την Σταυρούλα Θεοχάρη από το 2021, από τοτε δηλαδή που άλλαξα κατηγορία και μπήκα στα Ilca 4 . Έχουμε μια όμορφη συνεργασία και επικοινωνία .

Τι σε κράτησε σε ένα τόσο απαιτητικό άθλημα ως τώρα;

Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε η αγάπη μου για την θάλασσα και η στενή επαφή που έχουμε με αυτήν . Από μικρή θυμάμαι πως μου άρεσε και απολάμβανα να την κοιτάω . Επίσης στην ιστιοπλοΐα χρειάζεσαι συνδυασμό πολλών πραγμάτων και αυτό είναι κάτι που με εξιτάρει .

Δήλωσες πως αισθάνεσαι δικαιωμένη από το αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού, δώσε μας να καταλάβουμε τι σε κάνει να νιώθεις έτσι;

Αισθάνομαι δικαιωμένη με την έννοια πως είναι η τέλεια ανταμοιβή για όλους τους κόπους που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως τα τρία τελευταία .

Η Ερμιόνη Γκίκα σε συνέντευξή της στο Apexsports δήλωσε πως έχετε γίνει φίλες. Άρα βλέπεις απο κοντά και την αθλητική της πορεία, μοιράζεστε τις αγωνίες σας;

Την Ερμιονη την γνώρισα στο περσινό ευρωπαϊκό και από τότε έχουμε έρθει αρκετά κοντά . Σαν αθλήτρια έχει μια φανταστική πορεία και είμαι σίγουρη πως την περιμένουν πολλά ακόμα καλά αποτελέσματα . Επικοινωνούμε συχνά ακόμα και όταν δεν είμαστε σε αγώνες . Η Ερμιονη είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες γνωριμίες που έχω κάνει μέσα από το άθλημα .

Είναι εύκολο να αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο, με έδρα ένα κυκλαδίτικο νησί;

Σίγουρα η δυσκολίες ειναι περισσότερες από αυτές που έχουν τα παιδιά στην Αθήνα . Μερικές από αυτές είναι η μετακίνηση μας ,οι μεταφορά των σκαφών μας και τα έξοδα για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά .

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;

Σίγουρα υπήρχαν στιγμές που ένιωσα απογοήτευση και πιθανών να μου πέρασε από το μυαλό . Όμως ποτέ δεν μπόρεσα να φτάσω σε τέτοιο συμπέρασμα αφού ήξερα ποσό θα μου έλειπε μετά .

Για ένα κορίτσι 16  ετών όπως εσύ, τι σημαίνει η υποδοχή των συναθλητών σου και του ομίλου, όταν επέστρεψες στην Πάρο με το ασημένιο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού και το χρυσό στην κατηγορία U18;

Ήταν πολύ συγκινητική η υποδοχή των συμμαθητών και συναθλητών μου και τους Ευχαριστω παρά πολύ .

Η παρουσία ως πρωταθλήτρια σε σχολεία της Παροικιάς, πως σου φάνηκε;

Η επίσκεψη μου στα σχολεία ήταν πολύ ευχάριστη . Είχε σκοπό να παροτρύνουμε τα παιδιά να δοκιμάσουν το άθλημα μαζί με τους δυο προπονητές του ομίλου . Ήταν πολυ ευχάριστο το ενδιαφέρον που δείξανε τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε καινούριους αθλητές στον όμιλο .

Ποια η κορυφαία εμπειρία σου σε ταξίδι για αγώνες; Αγωνιστική και μη.

Η κορυφαίες εμπειρίες μου σε αγωνιστικό και μη επίπεδο είναι οι αγώνες στο εξωτερικό . Είναι από τους αγώνες που τους απολαμβάνω στο εκατό τις εκατό και αυτό μου δίνει την δυνατότητα να περνάω καλα και έξω από το νερό .

Ποιος είναι ο στόχος σου στο άθλημα, ποια τα επόμενα βήματα;

Ο επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στον Βόλο το επόμενο μήνα . Μετά θα συνεχίσω στην κατηγορία ILCA 6

Ποιον ή ποιους αθλητές θαυμάζεις και γιατί; Τι βλέπεις σε ξένους αθλητές ή αποστολές που να το ζηλεύεις, με την καλή έννοια του όρου;

Θαυμάζω παρά πολύ την Marit Bouwmeester . Βρίσκω απίστευτο τον συνδυασμό που κανει ανάμεσα στην οικογένεια και στο άθλημα της . Συχνά κοιτάω τα βίντεο της για να μαθω μέσα από αυτά .

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για σπουδές;

Η αλήθεια είμαι πως δεν ξερω τι θα σπουδάσω ακόμα . Σκέφτομαι αρκετά πράγματα όπως ΤΕΦΑΑ, φυσιοθεραπεία ακόμα και πολιτικός μηχανικός. Όμως ακόμα δεν εχω καταλήξει . Από ότι φαίνεται όμως θα διαλέξω την θετική κατεύθυνση που μου δίνει τις περισσότερες επιλογές

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα