fbpx

60ό Ράλλυ Αιγαίου: Νικητής το Optimum S Samos Steamship με 2ο το Velos (pics)

60ό Ράλλυ Αιγαίου: Νικητής το Optimum S Samos Steamship με 2ο το Velos (pics)

Το «Optimum S Samos Steamship» με το πλήρωμα των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου κατέκτησε τον τίτλο του επετειακού 60ου Ράλλυ Αιγαίου και επέστρεψε στην κορυφή, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το σκάφος «VELOS» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή και τρίτο το «BANA BIOLETTA 4» του Γιώργου Συκάρη.

Το πλήρωμα του «Optimum S – Samos Steamship» έδειξε σταθερότητα στο Ράλι της μπουνάτσας. Πήρε τις δύο πρωτιές στις συνολικά 4 ιστιοδρομίες και παρά το γεγονός ότι έχασε τις 2 τελευταίες, από το «PEGA» στην τοπική ιστιοδρομία στην Ίο και από το «VELOS» στο μπράτσο  Ίος – Σούνιο, κατάφερε με 2 πλασαρίσματα στην 2η θέση να κρατήσει τη διαφορά που είχε χτίσει.

«Κάναμε μια μικρή διακοπή, μάθαμε καλύτερα το σκάφος μας και επιστρέψαμε στην κορυφή του Ράλλυ Αιγαίου. Νιώσαμε την απειλή του «VELOS» των Ολυμπιονικών μας, Μάντη και Καγιαλή, μια πολύ δυνατή ομάδα με ένα πολύ καλό σκάφος στην ανοικτή θάλασσα. Η διαφορά μας ήταν μικρή οπότε μπορούσε άνετα να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Η συνταγή επιτυχίας για μας είναι πρώτα η ομάδα και μετά το σκάφος, τα πανιά, τα υλικά. Η ομάδα είναι δυνατή, λειτουργεί σε όλες τις συνθήκες και κάθε χειμώνα ετοιμάζεται με πρόγραμμα βάζοντας στόχους τους αγώνες που θέλει να είναι στην κορυφή» σχολιάζει ο κυβερνήτης του Optimum S – Samos Steamship Νίκος Λάζος.

Ήταν ο 6ος τίτλος της ομάδας Optimum στις τελευταίες 11 διοργανώσεις Ράλλυ Αιγαίου (2013, 2016, 2017, 2020, 2021, 2023) με τον κυβερνήτη Περικλή Λιβά να κάνει τον δικό του απολογισμό. «Δεν ήταν εύκολη η κατάκτηση του φετινού επετειακού Ράλλυ γιατί είχαμε δυνατό αντίπαλο το «VELOS- Eurobank. Ο Τάκης (σ.σ. Μάντης) και ο Παύλος (σ.σ. Καγιαλής) έχουν σχηματίσει μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί και στο μέλλον θα δρέψει δάφνες. Είναι πολύ υγιές για τον χώρο μας φτασμένοι πρωταθλητές του τριγώνου να μπαίνουν με σοβαρότητα στην ανοικτή θάλασσα. Για το δικό μας πλήρωμα η χρονιά είναι αποδοτική. Κάναμε το double κερδίζοντας το AEGEAN 600 και το 60ο Ράλλυ Αιγαίου και τώρα πρέπει να πάρουμε απόφαση αν θα ξεκινήσουμε τις συμμετοχές μας σε διοργανώσεις του εξωτερικού. Η ομάδα του Optimum μετράει 30 χρόνια ζωής με 29 συνεχόμενες παρουσίες στο Ράλλυ Αιγαίου. Από τις 29 συμμετοχές στις 23 έχουμε βρεθεί στο βάθρο με 12 συνολικά πρωτιές».

Στο «VELOS» η 4η ιστιοδρομία Ίος-Σούνιο

Η τέταρτη ιστιοδρομία του 60ου επετειακού Ράλι Αιγαίου είχε τον περισσότερο αέρα από όλες. Η πρωτιά κρίθηκε στην Τζιά. Το «Optimum S – Samos Steamship», που είχε την πρωτοπορία σε όλη την ιστιοδρομία «κόλλησε», με αποτέλεσμα το «VELOS» να αδράξει την ευκαιρία, να ψαλιδίσει τον χρόνο και να κερδίσει τελικά το μπράτσο. Το σκάφος των Ολυμπιονικών Μάντη-Καγιαλή τελείωσε τον αγώνα με μια πρώτη, δύο δεύτερες και μια Τρίτη θέση, πλασαρίσματα που τελικά δεν αρκούσαν για να του χαρίσουν για πρώτη φορά στην διοργάνωση τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στα τελικά αποτελέσματα του 60ου επετειακού Ράλι Αιγαίου την σημαία OVERALL Leader στην κατηγορία Performance κράτησε το «Optimum S Samos Steamship» των Λιβά-Λάζου με 5.6 βαθμούς ποινής, δεύτερο το «VELOS- Eurobank» των Ολυμπιονικών Μάντη-Καγιαλή με 8.2, τρίτο το «BANA BIOLETΤA 4» του Συκάρη με 13.8, πέμπτο το «PEGA» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με 16.8 και πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα για το «ARETI» με 23.4.

Ο στόλος χρειάστηκε συνολικά 82 ναυτικά μίλια να τερματίσει στο Σούνιο με αρκετά πληρώματα της κατηγορίας Sport να βλέπουν τον Ναό του Ποσειδώνα το ξημέρωμα. Την τελευταία ιστιοδρομία στα Sport την κέρδισε το «ABSOLUT MELISSA», αφήνοντας δεύτερο το «VENTUS» και τρίτο το «TRINITY».

Ο τίτλος του Ράλι στην κατηγορία SPORT πήγε στο σκάφος «VENTUS» του Μιχάλη Κλούβα με 4.6 βαθμούς ποινής με δεύτερο το «ABSOLUT MELISSA» με 8, τρίτο το «AFRODITI SOLARIS» με 8.4, τέταρτο σκαρφάλωσε το «MIYAKI II» με 12.2 και την πεντάδα κλείνει το «WATER GIPSY» με 15.8.

Η τελετή απονομής των επάθλων του 60ου επετειακού Ράλλυ Αιγαίου θα φιλοξενηθεί το βράδυ της Δευτέρας στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά.

Το 60ο Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ( ΠΟΙΑΘ ) με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και την αποκλειστική χορηγία για όγδοη συνεχόμενη χρονιά της JOTUN HELLAS. Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Α. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε, η μπύρα ΝΗΣΟΣ, η εταιρεία TECHNAVA, το ναυπηγείο ONEX από το Νεώριο της Σύρου, τα καλλυντικά FRESH LINE καθώς και η εταιρεία G4S- Telematix που παρέχει το σύστημα παρακολουθήσεις των σκαφών. Προμηθευτές είναι το Φυσικό νερό ΔΙΡΦΥΣ, η εταιρεία χυμών & αναψυκτικών ΛΟΥΞ, και τα ιστιοπλοϊκά παπούτσια CHICAGO. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR και NOVA η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης της διοργάνωσης. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα