fbpx

Κωνσταντίνος Χανιώτης: Ένας ιστιοπλόος στην κορυφή του Ολύμπου! (pics+vid)

Κωνσταντίνος Χανιώτης: Ένας ιστιοπλόος στην κορυφή του Ολύμπου! (pics+vid)

Αν κάτι ξέρει καλά ως προπονητής της ιστιοπλοΐας ο Κώστας Χανιώτης είναι τα κύματα και όπως και η θάλασσα, κύματα έχει και η ζωή. Και αυτά τα κύματα τον έστειλαν στην κορυφή του Ολύμπου! Ο  προπονητής της Κατερίνας Δίβαρη στα iQFOil, δέχθηκε πριν λίγο καιρό την πρόσκληση του φίλου του Νίκου Πιτσικάλη να ανέβουν μαζί στον Όλυμπο και ειδικά στην κορυφή Μύτικα. Στόχος ήταν να εκπληρώσουν την επιθυμία του φίλου που σχετίζονταν με την θεραπεία του γιού του.  

«Τρία πράγματα είχα βάλει στόχο να κάνω στην ζωή μου, να τρέξω στον Μαραθώνιο το οποίο και έκανα με +3:46, να ανέβω στην κορυφή Μύτικα του Ολύμπου και να πάω στο Άγιο Όρος. Τελικά έχω κάνει ήδη τα δύο πρώτα» είπε στο Apexsports ο Κώστας Χανιώτης και τα λόγια του αποπνέουν αίσθηση πληρότητας.

«Το παν στην ζωή είναι να βάζεις στόχους. Αν καταφέρνεις και τους κατακτάς κιόλας τότε σίγουρα νιώθεις και υπερήφανος για τον εαυτό σου. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ελλάδος, τον Όλυμπο. Στην κορυφή του λοιπόν, στο Μύτικα σε υψόμετρο 2.918μ» διηγείτε.

YouTube video

«Ομολογώ πως αρκετές φορές φοβήθηκα για την ζωή μου. Δεν είμαι άλλωστε έμπειρος ορειβάτης. Η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο αφού μια λάθος κίνηση θα απέβαινε μοιραία με τα κοφτερά βράχια και το ύψος.

Η κατάκτηση της κορυφής όμως και ο στόχος αποκτά διπλή αξία όταν πρόκειται για καλό σκοπό. Πήγαμε στην κορυφή με την προτροπή του φίλου μου Νίκο Πιτσικάλη για να κατεβάσουμε την αφίσα που είχε αφήσει 3 χρόνια πριν με τον φίλο μας Γιώργο Μανίκα, όταν είχε περιπέτεια με την υγεία του γιου του στο ματάκι του με παιδικό καρκίνο. Είχε βάλει τάμα προς τιμήν του γιου του να κατακτήσει την κορυφή για να αποδείξει ότι τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά. Τα κατάφερε και τότε και έκρυψε την αφίσα που είχε εκτυπώσει με το προσωπακι του γιου του σε ειδική θήκη για τις ακραιες καιρικές που επικρατούν εκεί πάνω.

Τώρα ήταν η στιγμή να πάρουμε την αφίσα πίσω που ο κίνδυνος έφυγε και η κατάσταση του παιδιού σταθεροποιήθηκε. Ο καιρός μας έκανε το χατήρι να ανέβουμε, όμως δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε την αφίσα που είχε κρύψει. Δεν έχει όμως και πολύ σημασία γιατί ο στόχος επετεύχθη.

Η κορυφή του καθενός, οποία και αν είναι αυτή μπορεί να φαίνεται αδύνατο κάποιες φορές να κατακτηθεί όμως με στόχο και προσήλωση όλα είναι εφικτά!» ️

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα