fbpx

Ice Sailing: Η ιστορία του πάγου και του Blue Streak 60 (video)

Ice Sailing: Η ιστορία του πάγου και του Blue Streak 60 (video)

Χειμώνας, κρύο και πάγος. Το 2024 θα δει την 50η έκδοση του Gold Cup DN σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο στο Ice Sailing.

Μία περιπέτεια που μετράει πλέον μισό αιώνα ιστορίας με την επόμενη έκδοση τον προσεχή Φεβρουάριο.

Η ιστορία του Ice Sailing αρχίζει ουσιαστικά την περίοδο της «μικρής εποχής των πάγων», από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Στο τέλος εκείνης της περιόδου άρχισαν και τα ταξίδια των Ολλανδών στη βόρεια Αμερική.

 Η δημοτικότητα των σκαφών οδήγησε και στη δημιουργία των πρώτων συλλόγων τη δεκαετία του 1860. Επίκεντρο της δράσης η Νέα Υόρκη και ο ποταμός Χάντσον. Οι πρώτοι ευρωπαϊκού σύλλογοι το 1901 στην Σουηδία.

 Με την αυγή του 20ου αιώνα και το πρώτο εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο. Εκεί και η δημιουργία της European Icesailing Union με ιδρυτή τον Γερμανό με καταγωγή από την Εσθονία, Erik Von Holst το 1928. Μέλη οι Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Σουηδία, Αυστρία και Γερμανία.

Με το πέρασμα του καιρού οι τροποποιήσεις στον σχεδιασμό των σκαφών. Το όνομα του νέου τύπου, DN 60. Πρώτος επίσημος αγώνας στις ΗΠΑ στις 21 και 22 Φεβρουαρίου στο Ντιτρόιτ.

Ο Β’ Π.Π. και το σιδηρούν παραπέτασμα έβαλαν στον…πάγο την όλη κατηγορία και τους αγώνες του είδους. Η νέα εποχή άρχισε το 1962 με τον Ολλανδό Kees Kortenoever να δίνει νέα πνοή.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα