fbpx

Arkea Ultim Challenge: Η πρόκληση της διατροφής και του ύπνου (video)

Παραμένει πρωτοπόρος ο Charles Caudrelier.

Για να αντέξεις στο Arkea Ultim Challenge πρέπει να τρως και να κοιμάσαι καλά δηλώνει ο πρωτοπόρος του αγώνα Charles Caudrelier.

YouTube video

Βασικό θέμα συζήτησης την περασμένη εβδομάδα η διατροφή. Αυτή την εβδομάδα ο ύπνος. Ανέφικτος ο ύπνος για 8 σερί ώρες κάθε βράδυ. Η μάχη για έναν καλό ύπνο αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Όπως πολλά άλλα απαιτεί προετοιμασία τεχνικά και ψυχολογικά. Η διαχείριση του ύπνου καθοριστικός παράγοντας για ένα καλό αποτέλεσμα.

YouTube video

 Οι ιστιοπλόοι στους ατομικούς αγώνες έχουν διάρκεια ύπνου από λίγα λεπτά μέχρι το πολύ 90. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να έχουμε 5-6-7 διαστήματα ύπνου από 30 έως 90 λεπτά σε διάστημα ενός 24ώρου», είπε ο Armel Le Cleach.

YouTube video

«Ο χρυσός κανόνας είναι να μην περιμένουμε και να αξιοποιούμε την κάθε ευκαιρία. Όταν ευνοούν οι συνθήκες, πρέπει να τις αξιοποιούμε», πρόσθεσε.

YouTube video

«Στην αρχή η κατάσταση σπουδαία για 48 ώρες αλλά στην συνέχεια η ενέργεια τελειώνει», εξηγεί ο Sebastien Josse, μέλος της Banque Populaire. «Στην συνέχεια πρέπει να παίρνεις έναν σύντομο ύπνο, ξυπνάς για να ελέγχεις τα πάντα και μετά επιστρέφεις για ύπνο».

YouTube video

Σημαντικός παράγοντας η εμπειρία, κάτι που διαθέτει ο Antony Marchand του Actual Ultim 3. Ο Γάλλος παρών σε οκτώ εκδόσεις του La Solitaire. «Κάθε ιστιοπλόος έχει το δικό του τρόπο να μπαίνει σε ύπνο. Μερικές φορές πολύ σημαντικό να γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου».

YouTube video

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Alex Thomson. Στο Route du Rhum του 2018, λίγα μία από τον τερματισμό, δεν ξύπνησε. Το ρολόι του που είχε και την αφύπνιση είχε χαλάσει. Αποτέλεσμα να πέσει στα βράχια.

Πηγή: ICARUS Sports

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα