fbpx

Arkea Ultim Challenge: Συνεχίζει ακάθεκτος στον Ινδικό Ωκεανό ο Caudrelier (video)

Πρώτος μπήκε στον Ινδικό Ωκεανό ο Charles Caudrelier.

Πρωτοπόρος στο Arkea Ultim Challenge που άρχισε στη Βρέστη παραμένει ο Charles Caudrelier μπαίνοντας στον Ινδικό Ωκεανό.

YouTube video

Ο Γάλλος ιστιοπλόος πέρασε από τη ΒΑ πλευρά των νησιών Κεργκελέν με ταχύτητα σχεδόν 35 κόμβων. Ο σκίπερ του Edmond de Rothschild μπορεί να περάσει εντός της ημέρας το ακρωτήρι Leeuwin και την Τασμανία, με πορεία πλέον προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

YouTube video

Κάποιοι από τους ιστιοπλόους είδαν τα πρώτα άλμπατρος στον ορίζοντά τους. Ένας από εκείνους ο Caudrelier που έχει διαφορά 1.400 μιλίων από τον ανταγωνισμό. Δεύτερος ο συμπατριώτης του, Thomas Coville.

YouTube video

«Όταν διασχίζεις το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας, μπαίνεις στον κόσμο των άλμπατρος. Ο δικός τους κόσμος, όχι ο δικός μας. Μία πολύ ξεχωριστή στιγμή και πολύ συγκινητική», είπε ο Γάλλος.

YouTube video

Παράλληλα με τον αγώνα στόχος και η συλλογή πολύτιμων δεδομένων για το ψάρεμα σε βάθος σε αυτά τα μέρη της Γης. Συλλογή εικόνων από τη θαλάσσια ζωή για να βρεθούν οι «πειρατές» αλιείς.

YouTube video

 Πιο πίσω ακολουθούν Armel Le Cleach (Banque Populaire IX) και Anthony Marchand (Actual Actim) περνώντας δυτικά του υψηλού βαρομετρικού στην Αγία Ελένη.

YouTube video

«Μία εβδομάδα με πολλές και δύσκολες αποστολές στο κατάστρωμα. Πολλή η δουλειά που απομένει. Το πρόβλημα η έλλειψη ανέμου. Το σκάφος σε καλή κατάσταση. Ένας μακρύς αγώνας και πρέπει να συνεχίσουμε», τα λόγια του.

YouTube video

Πηγή: ICARUS Sports

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα