fbpx

Κυριαρχία για Μάεντερ και Νταμασίεβιτς στο Παγκόσμιο Κ19

Κυριαρχία για Μάεντερ και Νταμασίεβιτς στο Παγκόσμιο Κ19

Σιγκαπούρη και Πολωνία ήταν οι… κερδισμένες στη μάχη της Χάγης.

Τον χαρακτηρισμό του φαβορί επιβεβαίωσαν οι Μαξ Μάεντερ και Γιούλια Νταμασίεβιτς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ19 που διεξήχθη στη Χάγη της Ολλανδίας το τριήμερο 21-24 Απριλίου. Οι δυο τους, που έναν χρόνο νωρίτερα είχαν πάρει το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντιστοίχως, και αυτή τη φορά έδειξαν την κλάση τους, καταλαμβάνοντας πλέον αμφότεροι την κορυφή του βάθρου, ο καθένας στην κατηγορία του.

Στους άνδρες, ο Μάεντερ από τη Σιγκαπούρη, παρά την ηλικία των 15 ετών ήταν εξαρχής το μεγάλο φαβορί, γεγονός που επαληθεύτηκε και στην πράξη. Αν και στις πρώτες κούρσες, οι σφοδροί άνεμοι επέτρεψαν στον Ρικάρντο Πιανόζι να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης, σύντομα ο Μάεντερ τον προσπέρασε, αναρριχόμενος ο ίδιος στην πρωτοπορία όπου και παρέμεινε με άνεση μέχρι τέλους. Ο Ιταλός Πιανόζι πήρε το ασημένιο μετάλλιο, όπως είχε συμβεί και το 2021, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Πολωνός Γκιακούμπ Γιουρκόφσκι.

Στις γυναίκες, η ανωτερότητα της Νταμασίεβιτς δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο. Καταλαμβάνοντας μόνο πρώτες και δεύτερες θέσεις σε όλες της κούρσες, η 17χρονη Πολωνή έφτασε με άνεση στην κατάκτηση του τίτλου, αφήνοντας δεύτερη τη Γαλλίδα Ελοΐζ Πεγκουριέ (που το 2021 ήταν 3η) και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ακολούθησε η Ντερίν Ατακάν από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Κάιτ Σερφ