fbpx

Καλογερόπουλος: «Το Kite πουλάει πάρα πολύ»

Καλογερόπουλος: «Το Kite πουλάει πάρα πολύ»

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Κώστας Καλογερόπουλος, έδωσε το παρών στο Δρέπανο Αχαΐας το οποίο φιλοξένησε (31/8-4/9) το 1ο Πανελληνίου Πρωταθλήματος Formula Kite, Kitefoil & TT:R

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με το αθλητικό σωματείο Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Πατρέων. 

Οι δηλώσεις του κ. Καλογερόπουλου:

«Η διοργάνωση αποτελεί επένδυση για το Δρέπανο με προοπτική για το μέλλον, για ένα προϊόν όπως είναι το kite , που πουλάει πάρα πολύ. Για να γίνει το Δρέπανο μόνιμος τόπος διεξαγωγής του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ή ας πούμε κάτι που είναι ποιο εφικτό, να γίνει κεντρικό σημείο του Kite στην Ελλάδα, υπάρχουν οι δυνατότητες αλλά πρέπει να υπάρχουν και συνέργειες και ανθρώπινη παρέμβαση.

Το πρώτο βήμα έγινε. Είχαμε μία καταπληκτική συνέργεια ενός Ομίλου με εμπειρία, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και ενός Ομίλου με εμπειρία, που έχει μεγάλα όνειρα για το Kite, ο οποίος είναι το Cape Drepano και οι φορείς που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων. Συνεπώς έχουμε τη μαγιά. Από εδώ και μπρος πρέπει να φτιάξουμε εγκαταστάσεις και να διαμορφώσουμε τον χώρο.

Έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε έναν αγώνα, ο οποίος μας καθιέρωσε και είναι ιστορικός, η Ομοσπονδία στήριξε τη διοργάνωση με τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να υπάρξει live streaming και χιλιάδες που ασχολούνται σε όλον τον κόσμο με το kite τον παρακολούθησαν.

Περιμένουμε πολλά από αυτό το άθλημα στον τομέα του αθλητικού τουρισμού. Έτσι θα γίνει η Πάτρα προορισμός για ειδικό αθλητικό τουρισμό. Μας ενδιαφέρει κάθε φορά ο τόπος να αναδεικνύεται περισσότερο και τα οφέλη να αυξάνονται». 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κάιτ Σερφ