fbpx

Χόρνερ: “Δεν κατηγορώ τον Πέρες για το ατύχημα, συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε”

Χόρνερ: “Δεν κατηγορώ τον Πέρες για το ατύχημα, συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε”

Απολύτως υποστηρικτικός προς τον Σέρχιο Πέρες εμφανίστηκε ο Κρίσταν Χόρνερ στον απόχο του Γκραν Πρι Μεξικού για τη Formula 1.

Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull είχε επαφή με τον Σαρλ Λεκλέρ λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, μαχόμενος να πάρει την πρωτοπορία από τον οδηγό της Ferrari. Αυτό το συμβάν οδήγησε σε εγκατάλειψη τον Πέρες, μπροστά στις κατάμεστες κερκίδες των συμπατριωτών του.

Ο επικεφαλής της Red Bull από την πλευρά του ξεκαθάρισε πως ο Πέρες έπραξε καλώς διεκδικώντας το προσπέρασμα σε εκείνο το σημείο και δεν γίνεται να του επιρριφθεί καμία ευθύνη.

Μάλιστα, ο Χόρνερ τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και η ομάδα θα προστατεύσουν και θα υποστηρίξουν τον Μεξικανό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

“Από τη μία είμαι χαρούμενος που πήραμε τη νίκη στον αγώνα και διατηρήσαμε το νικηφόρο μομέντουμ. Από την άλλη όμως, είμαι πικρά στεναχωρημένος για τον Τσέκο, ο οποίος πήγαινε για την πρωτοπορία του αγώνα και είχε αυτό το ατύχημα στην πρώτη στροφή. Το να βγεις εκτός αγώνα στον πρώτο γύρο, μπροστά στο κοινό των συμπατριωτών σου, είναι κάτι τρομερά επώδυνο.

Ήταν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά, αλλά είναι οδηγός αγώνων. Έπρεπε να το κυνηγήσει (το προσπέρασμα). Δεν γίνεται να κατηγορήσεις κανέναν από τους οδηγούς, πήγαν τρεις για μία θέση πάνω στη στροφή. Έκανε τρομερή εκκίνηση, ίσως την καλύτερη φετινή του. Κυνηγούσε την πρωτοπορία μπροστά στους συμπατριώτες του.

Σαφώς είναι σκληρό για αυτόν, όμως είναι ένας οδηγός μας και τον θέλουμε να διεκδικεί το μέγιστο όσων μπορεί να πετύχει. Θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε και να τον προστατεύουμε. Έχει 13 χρόνια πείρας στη Formula 1 και όταν ένας τέτοιος οδηγός έχει μία δύσκολη στιγμή, τον υποστηρίζεις. Είχε μία θαυμάσια εβδομάδα έως εκείνο το σημείο”, ανέφερε ο Χόρνερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα