fbpx

Gangwon 2024 (D3): Σε επτά χώρες 8 χρυσά μετάλλια

Πλούσια δράση και την 3η ημέρα στη Νότια Κορέα.

Εκπλήξεις αλλά και επικρατήσεις των φαβορί περιλάμβανε η 3η ημέρα δράσης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, Gangwon 2024.

 Στην περιοχή της Νότιας Κορέας 7 χώρες πήραν τα 8 χρυσά μετάλλια στο πρόγραμμα της ημέρας. Στο αλπικό σκι, νικήτρια στο σύνθετο η Αυστριακή Maja Waroschitz. Στο βάθρο την ακολούθησαν η Ιταλίδα Giorgia Collomb και η Γερμανίδα Ronny Ertl.

Τον τίτλο στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών πήρε ο Zak Carrick-Smith. Στην 27η θέση μετά το πρώτο σκέλος, έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Προπονήτριά του η μητέρα του, Emma Carrick-Anderson, παρούσα σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νικήτρια στο monobike η Maja Den Vogt από τη Δανία. Στο βάθρο την ακολούθησαν η Agnesse Campeol από την Ταϊλάνδη και η Alexia Mihaela Anton από τη Ρουμανία.

Μετάλλια και στο short track. Στον πρώτο τελικό των 500 μέτρων νικήτρια η Anna Falkowska από την Πολωνία. Ταχύτερη για μισό δευτερόλεπτο από την Miji Kang από τη Νότια Κορέα. Ο αντίστοιχος τίτλος στους άνδρες στον Sean Boxiong από τις ΗΠΑ, σχεδόν 2 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Κινέζο Xinzhe Zhang.

Στο speed skating τίτλος στα 500 μέτρα των ανδρών για τον Fimm Sonnekalb από τη Γερμανία. Νικήτρια στις γυναίκες η Ολλανδή Angel Baleman. Στο skeleton το χρυσό μετάλλιο πήρε η Γερμανίδα Maria Votz.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες