fbpx

Gangwon 2024 (D4): Στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων η Ιταλία

Άκρως επιτυχημένη η ημέρα για την Ιταλία.

Με επτά χρυσά μετάλλια η αποστολή της Ιταλίας πρώτη στον πίνακα μεταλλίων των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, Gangwon 2024.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της ημέρας και ένας Γάλλος, ο Antonin Guy, νικητής στον αγώνα σπριντ του διάθλου. Ο ίδιος έφτασε τα τρία χρυσά μετάλλια. Νικητής και στο ατομικό αγώνα αλλά και στην σκυταλοδρομία.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα γυναικών νικήτρια η Carlotta Gautero. Η Ιταλίδα άστοχη μόνο μία φορά στο πεδίο βολής. Δεύτερη η Σλοβένα Ela Sever και 3η η Ουκρανή Polina Pitsko.

Χρυσό μετάλλιο στο γιγαντιαίο σλάλομ γυναικών για την Giorgia Collomb. Ακολούθησαν η Shajemme Zehnder από την Ελβετία και η Astrid Hedin από την Σουηδία. Η Collomb πήρε και το αργυρό μετάλλιο στο αλπικό σύνθετο.

Στο monobob ανδρών ο τίτλος στον Νοτιοκορεάτη Jaehung So. Δεύτερος ο Τυνήσιος Jonatan Louriimi και τρίτος ο Κινέζος Xiangyu Chi.

 Τίτλος για τη Γερμανία στο freestyle ski με τον Niklas Hoeler, μπροστά από τον Αυστριακό Janik Sommerer και τον Σουηδό Mans Abersten.

Έντονη μάχη στην σκυταλοδρομία του luge. Ο τίτλος στην Ιταλία με την Alexandra Oberstolz και τους Leon Haiselrieder, Philipp Brunner και Manuel Weissensteiner. Στο βάθρο ακολούθησαν Λετονία και Αυστρία.

Ανώτερη στο skeleton η Λετονία που έφτασε στο χρυσό μετάλλιο με τον Emils Indriksons. Τέλος, στο speed skating, η Γερμανία σημείωσε νέα επιτυχία, με τον Finn Sonnekalb.

Με επτά χρυσά μετάλλια και 11 στο σύνολο η Ιταλία στην πρώτη θέση. Ακολουθεί η Γερμανία με έξι (10 στο σύνολο) και η Γαλλία με πέντε (9 στο σύνολο).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ολυμπιακοί Αγώνες