fbpx

Μεσογειακοί Αγώνες: Ασημένιο για Κατζουράκη και Μίτα στο σκητ

Μεσογειακοί Αγώνες: Ασημένιο για Κατζουράκη και Μίτα στο σκητ

Έμμα Κατζουράκη και Μάκης Μίτας κατέκτησαν δύο μετάλλια για την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία στο αγώνισμα του σκητ.

Από την πρώτη μέρα των Αγώνων η Κατζουράκη έδειξε την αγωνιστική της διάθεση. Τερμάτισε πρώτη στο πρώτο μέρος του προκριματικού με σκορ 73/75 και δύο άψογες σειρές.

Μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού ήταν και πάλι 1η  (120/125), ενώ στον αγώνα μπαράζ για να ξεκαθαρίσει η πρωτιά επικράτησε με 4-3.

Ο αγώνας για το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στον πόντο. Ένας άστοχος δίσκος ήταν η διαφορά που έκρινε το χρώμα του μεταλλίου (34-33) και η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, με την Ιταλίδα Μπαρτολομέι να κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

Στο 2ο σκαλί του βάθρου και ο Μίτας

Μετά το πέρας της πρώτης ημέρας ο Μίτας βρέθηκε στην 13η θέση της κατάταξης με σκορ 70/75. Στη συνέχεια όμως με αξιόλογες επιδόσεις και νίκη στον αγώνα μπαράζ (+16) κατάφερε να προκριθεί (8ος) στους ημιτελικούς, ανοίγοντας το δρόμο για τη διάκριση. 

Στον ημιτελικό τερμάτισε δεύτερος με 27 επιτυχίες. Από την τελευταία (8η) θέση στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Για το Χρυσό μετάλλιο χρειάστηκε άλλη μια μονομαχία. Η ισοβαθμία με τον Στέφανο Νικολαΐδη από την Κύπρο, κρίθηκε σε μπαράζ και με σκορ 4-3 ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο στο σκητ.

Αξιοσημείωτη ήταν και η προσπάθεια του Μπάμπη Χαλκιαδάκη. Κορυφαίος στην κατάταξη με 74/75 και τριπλή ισοπαλία την πρώτη μέρα. 

Πρόκριση στους ημιτελικούς, και κατόπιν μεταξύ των τεσσάρων στον αγώνα του βάθρου! Δυστυχώς δεν ανέβηκε στο βάθρο αυτή τη φορά. Η τέταρτη όμως θέση της κατάταξης σε τέτοιους διεθνείς αγώνες αποτελεί μια ακόμη διάκριση για τον ίδιο και τη χώρα μας. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή