fbpx

Στην Εύβοια το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Compak Sporting 2023 και ο Τελικός Κυπέλλων Beretta-FITASC

Στην Εύβοια το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Compak Sporting 2023 και ο Τελικός Κυπέλλων Beretta-FITASC

Μετά την αξιοσημείωτη επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κυνηγετικής Σκοποβολής (FITASC) εμπιστεύθηκε το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Compak Sporting στη χώρα μας, με συνδιοργανωτές την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και τον Σκοπευτικό Όμιλο Ψαχνών.

Οι Αγώνες

Η διοργάνωση αφορά αγώνες σκοποβολής 200 στόχων με λειόκαννα κυνηγετικά όπλα. Οι στόχοι (πήλινοι δίσκοι) εκτοξεύονται ένας κάθε φορά ή δύο ταυτόχρονα, και ο σκοπευτής οφείλει να βάλλει σε κάθε στόχο με ξεχωριστή βολή. Οι δύο βολές σε έναν στόχο βαθμολογούνται με μηδέν (0-0). Η τροχιά εκτόξευσης των στόχων διαφέρει κάθε φορά, κάνοντας το αγώνισμα δύσκολο αλλά και συναρπαστικό!

H Τελετή Έναρξης

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν με άκρως εντυπωσιακή τελετή έναρξης αύριο (6/9), ενώ η πρώτη βολή των Αγώνων έχει προγραμματιστεί για τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης (7/9) στις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου Ψαχνών. Οι αθλητές θα δοκιμασθούν σε 50 στόχους κάθε μέρα, για τέσσερις ημέρες. Την Κυριακή 10/9, με τη λήξη των αγώνων, θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές.

Η διοργάνωση φιλοξενεί 500 αθλητές από 40 χώρες, ενώ άπαντες οι αξιωματούχοι της FITASC δίνουν το παρόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή