fbpx

Μεσογειακοί Αγώνες: Η Κορακάκη διατήρησε τον τίτλο της στο αεροβόλο πιστόλι

Μεσογειακοί Αγώνες: Η Κορακάκη διατήρησε τον τίτλο της στο αεροβόλο πιστόλι

Η Άννα Κορακάκη για δεύτερη σερί διοργάνωση σε Μεσογειακούς Αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. στο Οράν της Αλγερίας.

Η Κορακάκη πρόσθεσε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή της. Η 26χρονη ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. στους Μεσογειακούς Αγώνες στον Οράν της Αλγερίας. Η Κορακάκη διατήρησε τον τίτλο της, καθώς ήταν νικήτρια στο αγώνισμα και στους αγώνες της Ταραγόνα το 2018.

Το σκορ της πρόκρισης στον τελικό (588/600) από την Κορακάκη, θα ήταν παγκόσμιο ρεκόρ αν είχε γίνει σε άλλους αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος είναι 587/600. Το είχε πετύχει (και το κατέχει ακόμη) η ίδια, στις 12.5.18 στο παγκόσμιο κύπελλο του Φορτ Μπένινγκ (ΗΠΑ).

Από το σκορ του προκριματικού φάνηκε ότι η Ελληνίδα σκοπεύτρια θα διεκδικούσε μια ακόμη διεθνή διάκριση. Φυσικά και τερμάτισε κορυφαία στην κατάταξη και με διαφορά. Είχε 588-23Χ / 600 (98, 99, 98, 96, 99, 98) και ο αρχικός στόχος (οι οκτώ κορυφαίες για τη συνέχεια του αγωνίσματος) ήταν γεγονός.

Η Κορακάκη έδειξε ψύχραιμη και στο πρώτο σκέλος των τελικών. Τερμάτισε στη 2η θέση με 248,7 βαθμούς παίρνοντας την πρόκριση για τη μονομαχία του χρυσού μεταλλίου. Ο κρίσιμος αγώνας ήταν απέναντι στην 20χρονη Καμίλ Ζεντρεγιέφσκι από τη Γαλλία.

Στη μονομαχία για το χρυσό μετάλλιο, η Κορακάκη επικράτησε άνετα και με σκορ 17 – 13, ανεβαίνοντας στην κορυφή του βάθρου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή