fbpx

Ανασκόπηση Σκοποβολής 2022 (pics)

Ανασκόπηση Σκοποβολής 2022 (pics)

Άκρως επιτυχημένη ολοκληρώνεται η φετινή χρονιά για την Ελληνική σκοποβολή, που τόσο στα ατομικά, όσο και στα ομαδικά αγωνίσματα, κατάφερε να υψώσει τα γαλανόλευκα χρώματα διεθνώς ουκ ολίγες φορές.

Βασικοί πρωταγωνιστές των επιτυχιών ήταν η Άννα Κορακάκη, ο Ευθύμης Μίτας, ο Διονύσης Κορακάκης, ο Νικόλαος Μαυρομμάτης και ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης, που με τις εμφανίσεις τους σε Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις κατάφεραν να φέρουν στη χώρα αρκετά μετάλλια.

Η 26χρονη αθλήτρια της σκοποβολής διένυσε μία εξαιρετική χρονιά, κατά την οποία μάλιστα έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024.

Αυτό το κατάφερε μέσω της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, κατά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κάιρο. Παράλληλα, στα 25μ. πιστόλι έφτασε στην 3η θέση, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση στο Ρίο αναδείχθηκε 2η στα 10μ αεροβόλο πιστόλι.

Τέλος, η Άννα Κορακάκη συμμετείχε και στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, κατά τους οποίους έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και πάλι στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, ενώ με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης για το έτος, παρέμεινε στο No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης στα 10μ. και στο No. 3 στα 25μ..

Συνέχεια στις διακρίσεις με το εθνόσημο έδωσαν η Έμμα Κατζουράκη και ο Ευθύμιος Μίτας, όπου στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν κατέκτησαν τη 2η θέση, και κατά συνέπεια τα ασημένια μετάλλια, στο αγώνισμα του σκητ.

Από την πρώτη μέρα των Αγώνων η Κατζουράκη έφτασε στην κορυφή του πρώτου μέρους στα προκριματικά με σκορ 73/75 και δύο άψογες σειρές. Μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού ήταν και πάλι 1η  (120/125), ενώ στον αγώνα μπαράζ για να ξεκαθαρίσει η πρωτιά επικράτησε με 4-3.

Ο αγώνας για το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στον πόντο. Ένας άστοχος δίσκος ήταν η διαφορά που έκρινε το χρώμα του μεταλλίου (34-33) και η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, με την Ιταλίδα Μπαρτολομέι να κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

Αναφορικά με τον Μίτα, αυτός την πρώτη μέρα των αγώνων βρέθηκε στην 13η θέση της κατάταξης με σκορ 70/75. Στη συνέχεια όμως, με αξιόλογες επιδόσεις και νίκη στον αγώνα μπαράζ (+16) κατάφερε να προκριθεί (8ος) στους ημιτελικούς, ανοίγοντας το δρόμο για τη διάκριση. 

Στον ημιτελικό τερμάτισε δεύτερος με 27 επιτυχίες. Από την τελευταία (8η) θέση στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Για το Χρυσό μετάλλιο χρειάστηκε άλλη μια μονομαχία. Η ισοβαθμία με τον Στέφανο Νικολαΐδη από την Κύπρο, κρίθηκε σε μπαράζ και με σκορ 4-3 ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο στο σκητ.

Τέλος, επιτυχίες μας χάρισαν και τα ομαδικά αγωνίσματα στα παγκόσμια πρωταθλήματα που συμμετείχαν, τόσο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., όσο και στο σκητ των ανδρών.

Συγκεκριμένα, το μικτό ομαδικό στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., αποτελούμενο από τον Διονύση και την Άννα Κορακάκη, κατέκτησε ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια στις διεθνείς διοργανώσεις που μετείχαν, σε Μπακού, Κάιρο και Τσανγκβόν αντίστοιχα.

Όσο για το ομαδικό σκητ των ανδρών, που αποτελείται από τους Νικόλαο Μαυρομάτη, Ευθύμιο Μίτα και Χαράλαμπο Χαλκιαδάκη, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Μπακού και της Λάρνακας, στης Ιταλίας πήραν την 3η θέση, ενώ στο Παγκόσμιο πήλινου στόχου της Κροατίας αναδείχθηκαν στην 8η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή