fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο – Λάρνακα: Σε τροχιά πρόκρισης η Κατζουράκη

Παγκόσμιο κύπελλο – Λάρνακα: Σε τροχιά πρόκρισης η Κατζουράκη

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη σχεδόν ένα μήνα από το σοκ της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, στο ένα από τα οποία ήταν η ίδια επιβάτης, δείχνει ότι είνα σε θέση να επιστρέψει στην πολύ αγωνιστική κατάσταση που είχε στις αρχές της χρονιάς, η οποία της χάρισε και το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλου του Ραμπάτ.

Στην πρώτη μέρα του προκριματικού του σκητ γυναικών στο παγκόσμιο κύπελλο πήλινου στόχου που διεξάγεται στη Λάρνακα της Κύπρου η Χανιώτισσα αθλήτρια πέτυχε 24 πιάτα σε κάθε μία από τις τρεις σειρές βολών και αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με 72/75 πιάτα στην 1η θέση της προσωρινής κατάταξης γυναικών μαζί με άλλες πέντε αθλήτριες. Τη δεύτερη μέρα του προκριματικού η Κατζουράκη θα έχει άλλους δύο γύρους βολών (25+25 πιάτα) και αν διατηρήσει την απόδοσή της θα εξασφαλίσει πρόκριση στην τελική οκτάδα σε ακόμα ένα παγκόσμιο κύπελλο. Πιθανότητες πρόκρισης έχει για την Κύπρο και η Αναστασία Ελευθερίου που πέτυχε 71/75 την πρώτη μέρα, όπως έκαναν και ακόμα 5 αθλήτριες.

Στους άνδρες τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Την καλύτερη παρουσία την πρώτη μέρα είχε ο Νίκος Μαυρομμάτης με 72/75 (23-24-25) ο οποίος έχει 16 αθλητές μπροστά του μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας. Ο Νίκος Φραντζεσκάκης πέτυχε 71/75 (24-22-25) αλλά έτσι κι αλλιώς αγωνίζεται εκτός συναγωνισμού (RPO) που σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκριθεί στον τελικό αλλά κυνηγάει το καλύτερο δυνατό στον προκριματικό για να καταγραφεί η επίδοσή του στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης μετά την 8η θέση στο Άμπου Ντάμπι δεν βρήκε τον καλό του εαυτό σε όλες τις σειρές βολών και με 70/75 (24-21-25), όπως και ο έμπειρος Μάκης Μίτας που είχε 70/75 (23-24-23). Οι δύο αθλητές πρέπει να είναι αψεγάδιαστοι το πρωί της δεύτερης μέρας με 50/50 και ταυτόχρονα να κάνουν λάθη αυτοί που προηγούνται προκειμένου να έχουν πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό που θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης 28/3.

Ακολουθούν οι πρώτες εικοσάδες στις προσωρινές κατατάξεις ανδρών και γυναικών:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή