fbpx

Χατζητσακίρογλου στο ApexSports.gr: «Είναι θέμα χρόνου να επανέλθω, στόχος η Ολυμπιακή πρόκριση»

Χατζητσακίρογλου στο ApexSports.gr: «Είναι θέμα χρόνου να επανέλθω, στόχος η Ολυμπιακή πρόκριση»

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του τραπ, Γιάννης Χατζητσακίρογλου, είναι σε τροχιά επανόδου εν όψει των τριών μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού που θα δώσουν συνολικά 6 κάρτες Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι το 2024.

Ο 23χρονος αθλητής το 2021 είχε εντυπωσιάσει με το αργυρό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο παγκόσμιο κύπελλο του Όσιγιεκ στην Κροατία, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα είχε κατέκτησε την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο ίδιο σκοπευτήριο και «άγγιξε» την Ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο.

Ο επόμενος Ολυμπιακός κύκλος με τη γαλλική πρωτεύουσα στον ορίζοντα δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον σκοπευτή του Νίκου Αντωνιάδη από τη Νέα Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης. Στα δύο παγκόσμια κύπελλα που συμμετείχε στο πρώτο μισό της σεζόν, στο Λονάτο της Ιταλίας τον Απρίλιο και στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις αρχές Ιουνίου, δεν έκανε αντιπροσωπευτικές εμφανίσεις και έμεινε εκτός τελικού. Κατέκτησε την 82η θέση με 110/125 πιάτα και την 69η θέση με 111/125 πιάτα αντίστοιχα.

Στη συνέχεια όμως έδειξε ότι είναι αθλητής μεγάλων αγώνων. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λάρνακας τον Ιούλιο του 2022 έμεινε για ένα πιάτο εκτός του shoot-off όπου θα διεκδικούσε θέση στην οκτάδα του τελικού. Κατατάχθηκε τελικά 17ος με 118/125 πιάτα και ο 8ος του τελικού πέρασε με 119/125. Το ίδιο έγινε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πήλινου στόχου ανδρών/γυναικών του Όσιγιεκ στα τέλη του Σεπτεμβρίου, στην πρώτη του συμμετοχή στο θεσμό. Πέτυχε 120/125 πιάτα στον προκριματικό και διεκδίκησε στα μπαράζ (shoot-off) τα δύο διαθέσιμα εισιτήρια για την οκτάδα του τελικού. Τελικά κατέκτησε την πιο πικρή θέση από όλες, την 9η, και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει στον τελικό τις 4 πρώτες διαθέσιμες κάρτες Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι.

Μέσα στη σεζόν του 2023 έχει ήδη συμμετάσχει σε τρία παγκόσμια κύπελλα, στη Ραμπάτ του Μαρόκου τον Ιανουάριο, στην Ντόχα του Κατάρ το Μάρτιο και στη Λάρνακα της Κύπρου τον Απρίλιο. Όπως και το 2022 δεν είχε την ιδανική αρχή με την 25η (115/125), 70η (116/125) και 61η (112/125) θέση αντίστοιχα. Από εδώ και πέρα έχει μέσα στο 2023 τρεις ευκαιρίες για να εξασφαλίσει μία από τις έξι διαθέσιμες κάρτες πρόκρισης για το Παρίσι: τους ευρωπαϊκούς αγώνες στην Πολωνία τον Ιουνιο (1 κάρτα), το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αυστρία τον Ιούλιο (1 κάρτα) και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν τον Αύγουστο (4 κάρτες).

Παρά τις μέχρι τώρα αναποδιές έχει πίστη στον εαυτό του και στις δυνατότητές του για τους κρίσιμους αγώνες που έρχονται, όπως δήλωσε στο ApexSports.gr: «Αυτό το διάστημα βρίσκομαι σε μια όχι πολυ καλή αθλητική κατάσταση όπως μπορεί κανείς να καταλάβει και από τις επιδόσεις μου, είναι κάτι που το περνάνε πολύ αθλητές αλλά συνήθως είναι παροδικό. Θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να επανέλθω ξανά στο επίπεδο που βρισκόμουν το 2021 και είμαι αισιόδοξος για τους επόμενους αγώνες που ακολουθούν. Προσπαθώ και προπονούμαι περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά γιατί θέλω πάρα πολύ να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2024, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό».    

Ως προς την στήριξη που έχει από τους θεσμικούς φορείς αλλά και χορηγούς, πρόσθεσε: «Έχουμε την άμεση στήριξη της Ελληνικης Ολυμπιακής Επιτροπής μέσω του κυρίου Σπύρου Καπράλου. Είμαστε τυχεροί επίσης που μας στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο ο εφοπλιστής κύριος Πέτρος Παππάς, ο οποίος είναι Olympian, πρώην αθλητής στον πήλινο στόχο, και τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά του. Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος κάνει επίσης τεράστια προσπάθεια να μας παρέχει οτιδήποτε χρειαστούμε, μας στέλνει σε όσους περισσότερους αγώνες μπορεί».

Ο Χατζητσακίρογλου ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για τον πρώτο μεγάλο στόχο, τους ευρωπαϊκούς αγώνες στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου τα αγωνίσματα της σκοποβολής θα διεξαχθούν μεταξύ 22 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Η περίοδος πρόκρισης για τη σκοποβολή λήγει στις 20 Απριλίου αλλά για το αγώνισμα του τραπ έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ο Έλληνας αθλητής βρίσκεται στην 6η θέση της ευρωπαϊκής λίστας πρόκρισης μεταξύ αυτών που δεν είχαν εξασφαλίσει πρόκριση από το ευρωπαϊκό του 2022, και θα είναι εντός των 15 που θα προκριθούν μέσω κατάταξης. Να σημειωθεί ότι θα είναι ο μοναδικος Έλληνας που θα μας εκπροσωπήσει στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Την μία διαθέσιμη κάρτα Ολυμπιακής πρόκρισης θα πάρει ο αθλητής που θα βρεθεί πιο ψηλά στην κατάταξη με εξαίρεση τον Τσέχο Γίρι Λιπτάκ, τον Σουηδό Ρικάρντ Λεβίν-Άντερσον και τον Βρετανό Νέιθαν Χέιλς που έχουν εξασφαλίσει ήδη το εισιτήριο για το Παρίσι από το ευρωπαϊκό και το παγκόμιο πρωτάθλημα του 2022.

Ακολουθεί η κατάταξη πρόκρισης για τους ευρωπαϊκούς αγώνες της Πολωνίας:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή