fbpx

Οι νικητές στους Πανελλήνιους αγώνες πυροβόλων όπλων

Οι νικητές στους Πανελλήνιους αγώνες πυροβόλων όπλων

Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα και στο σκοπευτήριο Μαλακάσας διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο (21 και 22/10) Πανελλήνιοι Αγώνες Σκοποβολής.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα, με πυροβόλα τουφέκια στην απόσταση των 50 μέτρων και το αγώνισμα των 25 μέτρων στο Sport Πιστόλι Γυναικών.

Η Μανωλέσου κορυφαία στο πιστόλι Sport

Σε αγώνας μπαράζ κρίθηκε ο τίτλος στο Sport πιστόλι Γυναικών, μετά την ισοβαθμία (12-12) στον τελικό του αγωνίσματος! Η Ευαγγελία Αλεξοπούλου (Σ.Ο. Σπάρτης – ΕΛ.ΑΣ.) υπερασπιζόταν τον τίτλο της και η συναθλήτριά της Αλεξάνδρα Μανωλέσου (Σ.Ο. Σπάρτης – ΕΛ.ΑΣ.) διεκδικούσε με αξιώσεις την κορυφή του βάθρου! Στον αγώνα για την κατάρριψη της ισοπαλίας, η Μανωλέσου επικράτησε και κατέκτησε τον τίτλο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Πλουμιστή Ρώσση (Σ.Λ. Ζευς) με 10 βαθμούς στον τελικό.

Με δύο αθλήτριες στον τελικό η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν μάλλον δύσκολο να μην τερματίσει πρώτη στο ομαδικό του αγωνίσματος. ενώ Σ.Λ. Ζευς και Α.Ο.Μ. Νίκανδρος ήταν οι ομάδες που ακολούθησαν.

Δυο Χρυσά η Παπαχρήστου

Στο ιδιαίτερα απαιτητικό Ολυμπιακό Αγώνισμα του Τουφεκιού Τριών Στάσεων, η πολύπειρη Βασιλική Παπαχρήστου (Ε.Α.Σ.Ο. Άγη Κασούμη – ΕΛ.ΑΣ.) ανέτρεψε την κατάταξη του προκριματικού και πήρε τη νίκη στον τελικό (437,5) του αγωνίσματος. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Αποστολία Μπενέκη (ΕΓΣ – ΕΛ.ΑΣ.) και Όλγα Ρώσση (ΣΛ Ζευς).

Η Βασιλική Παπαχρήστου πήρε τον τίτλο και στο τουφέκι πρηνηδόν Γυναικών. Το χρώμα του μεταλλίου κρίθηκε στα κεντρικά δεκάρια, αφού Βασιλική Παπαχρήστου (21Χ) και Πηνελόπη – Σοφία Σέττα (Σ.Λ. Ζευς) (14Χ) τερμάτισαν ισόπαλες στην κορυφή της κατάταξης με σκορ 575/600. Η Βεσέλα Στογιάνοβα (Παναθηναϊκός Α.Ο.) πήρε το Χάλκινο μετάλλιο με 574.

Στον πόντο κρίθηκε και ο τίτλος στο ομαδικό του αγωνίσματος. ΣΛ Ζευς (1663), Παναθηναϊκός Α.Ο. (1662) και Σ.Ο.Α. ΑΣΟΕΕ (1646) τα τρία μετάλλια.

Δυο Χρυσά και ο Κατσίκης

Ο Χρήστος Κατσίκης (Σ.Ο. ΔΕΗ) άφησε για πολλοστή φορά το στίγμα του στα αγωνίσματα των Ανδρών. Στο Ολυμπιακό Αγώνισμα του Τουφεκιού Τριών Στάσεων τερμάτισε κορυφαίος σε αγώνα και τελικό! Ασημένιο μετάλλιο για τον Νικόλαο Τσόκα (Σ.Ο. ΔΕΗ) και Χάλκινο ο Κωνσταντίνος Αϊδαλής (Σ.Σ. Βόλου).

Κορυφαίοι στην ομαδική κατάταξη οι σκοπευτές του Σ.Ο.Α. ΑΣΟΕΕ, με τις ομάδες του Παγκρήτιου Α.Σ. και του Σ.Ο. Λαμίας να συμπληρώνουν την τριάδα.

Ο Χρήστος Κατσίκης πρώτευσε και στο τουφέκι πρηνηδόν Ανδρών. Έχοντας την μοναδική απόλυτη επίδοση (2η σειρά – 100/100) στον αγώνα πήρε τη νίκη με σκορ 586/600. Δεύτερος στην κατάταξη με 582 και Ασημένιο μετάλλιο ο Κωνσταντίνος Βερτούδος (ΠΑΣ – ΕΛΑΣ) και τρίτος ο Νικόλαος Τσόκας (Σ.Ο. ΔΕΗ) με 578.

Η ομάδα της ΔΕΗ έχοντας δύο από τους αθλητές του βάθρου στη σύνθεσή της (Κατσίκη, Τσόκας), εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομαδικού, με τους Σ.Ο.Α. ΑΣΟΕΕ και Σ.Ο. Λαμίας στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή