fbpx

Σκητ σκοποβολής: «Σπουδαίο να έχουμε πλήρη ομάδα στο Παρίσι»

Σκητ σκοποβολής: «Σπουδαίο να έχουμε πλήρη ομάδα στο Παρίσι»

Σημαντική εκπροσώπηση είχε και η σκοποβολή στην τελετή απονομής των βραβείων στους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού 2023 από τον ΠΣΑΤ. Ανάμεσα στις ειδικές τιμητικές διακρίσεις ήταν τοπ αθλητές από την σκοποβολή και φυσικά η κορυφαία τριάδα μας στο σκητ, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για το Παρίσι. Ο Ευθύμης Μίτας, ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης και η Εμμανουέλα Κατζουράκη, που πήρε πρώτη και τον λόγο για μία δήλωση.

«Από τώρα σκέφτομαι την πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Έχουμε δρόμο ακόμα όμως μπροστά μας, θα προετοιμαστούμε σωστά και μεθοδικά, αλλά ήδη το ότι είμαστε εδώ μαζί σας σημαίνει ότι κάτι έχουμε κάνει καλά», επισήμανε η Κατζουράκη, η οποία το 2023 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπακού, ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης Χαλκιαδάκης σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνουμε με πλήρη ομάδα σκοποβολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για κάποια διάκριση». Τέλος ο Μίτας ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο: «Θα είναι η 3η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες για μένα και είμαι ενθουσιασμένος. Η προετοιμασία ωστόσο, γίνεται πολύ δύσκολα καθώς έχω οικογένεια με δύο παιδιά, αλλά τι διαχειρίζομαι. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω το κύριο Καπράλο για τη στήριξη και να σημειώσω ότι αποτελεί τον λόγο που εξακολουθώ να υπάρχω στο άθλημά μου».

Σημειωτέον ότι ο Μίτας έγινε φέτος ο πρώτος Έλληνας, που στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκητ, Προπονητής των αθλητών του σκητ είναι ο Γιώργος Σαλαβαντάκης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή