fbpx

Κατζουράκη στο Apexsports.gr: «Η σκοποβολή αξίζει να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα» (video)

Κατζουράκη στο Apexsports.gr: «Η σκοποβολή αξίζει να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα» (video)

Η σκοποβολή ήταν από τα αθλήματα που ακούστηκαν πολύ στη χτεσινοβραδινή εκδήλωση βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μέγαρο Μουσικής. Είχε έντονη παρουσία και δικαιολογημένα, αφού τα πήγε περίφημα το 2023 και μέσα από τις ατομικές προκρίσεις για το Παρίσι 2024, σε κινητό και σταθερό στόχο, κατάφερε να εξασφαλίσει συμμετοχή και στο ομαδικό.

Ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα ήταν η Εμμανουέλα Κατζουράκη. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια του σκητ, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Μετά το πέρας της τελετής μίλησε αποκλειστικά στο Apexsports.gr κι αφού χαρακτήρισε πολύ δυνατή τη χρονιά που πέρασε για την ελληνική σκοποβολή, στάθηκε στις φιλοδοξίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. «Είμαι ευτυχισμένη που απέδωσε καρπούς η προσπάθειά μου το 2023 διάστημα στο οποίο χάρηκα τέσσερα μετάλλια σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εξασφαλίσαμε παρουσία και στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τόνισε μεταξύ άλλων η πρώτη γυναίκα από την Ελλάδα, που εξασφάλισε ολυμπιακή συμμετοχή στον πήλινο στόχο!

Πριν από το Παρίσι θα έρθουν αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και υπάρχουν κι εκεί υψηλές φιλοδοξίες. Η Κατζουράκη (που πήρε το βραβείο από τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελλάκη) αναφέρθηκε και σε χαρακτηριστικά της σκοποβολής υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι άθλημα που βασίζεται πάρα πολύ στην ψυχολογία. Δεν είναι πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα και χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια το έχουμε κάνει πιο δημοφιλές. Αξίζει η σκοποβολή να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα».

Σημειωτέον ότι η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη για την Κατζουράκη και για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό εκτός αγωνιστικών χώρων. Επέβαινε στο τρένο, με το οποίο συνέβη το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, κάτι που αναφέρθηκε και στην εκδήλωση την ώρα της απονομής του βραβείου… Τη ρωτήσαμε σχετικά, αλλά δεν είχε διάθεση να πει το παραμικρό και ευγενικά αρνήθηκε να απαντήσει… Η πρωταθλήτριά μας βγήκε τότε από το τρένο με μικρό τραυματισμό στο πόδι…

Στη χτεσινή εκδήλωση βραβεύτηκαν ακόμα από την ΕΟΕ οι σκοπευτές Άννα Κορακάκη (που ήταν απούσα σε αγώνες), Μάκης, Μίτας, Μπάμπης Χαλκιαδάκης, Νίκος Μαυρομμάτης και Χριστίνα Μόσχη.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή