fbpx

Γιώργος Πατούλης: «Προνόμιο της Αττικής να φιλοξενεί ένα ιστορικό αθλητικό γεγονός»

Γιώργος Πατούλης: «Προνόμιο της Αττικής να φιλοξενεί ένα ιστορικό αθλητικό γεγονός»

Την ικανοποίηση τους για τη συμμετοχή τους στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, το κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρα, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των φορέων, που μετέχουν στον αγώνα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, πήρε τον λόγο και εξήγησε πως είναι μεγάλο προνόμιο της Περιφέρειας να φιλοξενεί αυτό το ιστορικό αθλητικό γεγονός εδώ, στην Αττική: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει το προνόμιο να αποτελεί κάθε χρόνο τον τόπο διεξαγωγής ενός γεγονότος μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού με παγκόσμια εμβέλεια. Η συμβολή αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης στην τουριστική προβολή της Αττικής είναι δεδομένη και είναι σημαντική καθώς καθιστά την περιοχή μας τουριστικό προορισμό ενώ ο αθλητισμός , γενικότερα, αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ίδια τη χώρα μας. Όπως είπε η Πρόεδρος (σσ. Σοφία Σακοράφα) μας συνδέει ένα κοινό χαρακτηριστικό, αγαπήσαμε την αυτοδιοίκηση ενώ η προσπάθειά της στη μεταξύ μας συνεργασία είναι πολύ σημαντική.

Επίσης μίλησε για την ενίσχυση του brand name μας, με τη διοργάνωση, που αποτελεί και τον γενικό πυλώνα της δική μας πολιτικής και μας ωθεί στο να στηρίξουμε αυτόν τον σημαντικό αγώνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, 45.000 δρομείς, με περισσότερους από 10.000 να έρχονται από το εξωτερικό, θα συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο ενώ περίπου 30.000 επισκέπτες θα βρίσκονται στην Αττική και 4.000 εθελοντές θα βρίσκονται εδώ, τους οποίους θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να συμβεί όλο αυτό».

Έπειτα αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει συνάψει ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής για τον 39ο και τον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο αλλά και την, πολύ σημαντική, αύξηση του ποσού της Περιφέρειας: «Διπλασιάσαμε ως διοίκηση το ποσό της δικής μας συμμετοχής, ως Περιφέρεια Αττικής, στον 39ο μαραθώνιο θέλοντας να επενδύσουμε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν και από τα αστικά δρώμενα τα οποία ενώνουν το παρελθόν και το παρόν. Ξεκινήσαμε μία νέα εποχή, ανοίγοντας καινούργιους ορίζοντες και υπογράφοντας το μνημόνιο συνεργασίας ενώ πιστεύουμε πως ο μαραθώνιος αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού και θα συμβάλουμε στα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου δρομικού γεγονότος. Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου γεγονότος και συνεργαζόμαστε με όλους τους παράγοντες, τους φορείς και τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συμβάλλουν κάθε χρόνο σε αυτό το φοβερό εγχείρημα και να ευχηθώ κάθε δυνατή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστό πως συμπληρώθηκαν οι 15.000 διαθέσιμες θέσεις για τον αυθεντικό μαραθώνιο, αλλά και οι θέσεις για τον παιδικό αγώνα. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως μόλις λίγες διαθέσιμες θέσεις έχουν απομείνει για τα 5χλμ. και 10χλμ. Επίσης ανακοινώθηκαν από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, οι δράσεις, οι συνεργασίες και οι καινοτομίες του φετινού αγώνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος