fbpx

“Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός Μπιλ Νίντερ (pics)

“Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός Μπιλ Νίντερ (pics)

Μία από τις εμβληματικότερες μορφές του Αμερικανικού στίβου του 20ου αιώνα, ο σπουδαίος Μπιλ Νίντερ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Ο εκλιπών είχε γράψει ιστορία στη σφαιροβολία, κατακτώντας το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 1960 στη Ρώμη, ενώ τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε πάρει το ασημένιο στη Μελβούρνη.

Επιπρόσθετα, ο Νίντερ κατέρριψε τρεις φορές στην καριέρα του το παγκόσμιο ρεκόρ, με τη μεγαλύτερη βολή του να προσγειώνεται στα 20.06μ., το 1960, δηλαδή τη χρονιά που στέφθηκε και χρυσός Ολυμπιονίκης. Με αυτή τη ρίψη ο Αμερικανός έγινε και ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που είχε βολή πάνω από τα 20 μέτρα.

Πέραν της λαμπρής καριέρας του στον στίβο, ο Νίντερ είχε αργότερα ένα σύντομο πέρασμα και από την πυγμαχία, όμως η πιο σημαντική συμβολή του ήταν μέσω του κόσμου των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, αφού αποσύρθηκε ο Νίντερ προσελήφθη από την αμερικανική εταιρεία 3M και εκεί έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία του πρώτου συνθετικού ταρτάν στίβου. Μάλιστα, η πρώτη πώληση αυτής της νέας επινόησης έγινε στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 1968 στο Μέξικο Σίτι και έκτοτε καθιερώθηκε μέχρι και σήμερα.

Το 2006 ο Νίντερ εισήχθη και στο Hall of Fame του στίβου των ΗΠΑ, ενώ το 2011 -σε ηλικία 77 ετών- βοήθησε στην αποτροπή μίας πιθανής αεροπειρατείας, εμποδίζοντας έναν επιβάτη αεροσκάφους των America Airlines να εφορμήσει στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος