fbpx

Road to Budapest 23: Ο Τεντόγλου με wild card, 4 Έλληνες αθλητές με όριο και 3 εντός πρόκρισης

Road to Budapest 23: Ο Τεντόγλου με wild card, 4 Έλληνες αθλητές με όριο και 3 εντός πρόκρισης

Η World Athletics έκανε γνωστό το νέο διαδικτυακό… εργαλείο για την εξέλιξη της πρόκρισης των αθλητών και αθλητριών είτε μέσω ορίων ή ράνκινγκ ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει την επόμενη χρονιά στη Βουδαπέστη.

Μέχρι στιγμής, οκτώ Έλληνες αθλητές, 3 άνδρες και 5 γυναίκες βρίσκονται εντός πρόκρισης για τη μεγάλη διοργάνωση που θα γίνει στην ουγγρική πρωτεύουσα από 19 ως 27 Αυγούστου του 2023.

Πρόκειται για τους Μίλτο Τεντόγλου, Ελίνα Τζένγκο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κατερίνα Στεφανίδη, Χρήστο Φραντζεσκάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Έφη Κουρκουτσάκη και Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ.

Πιο συγκεκριμένα ο Μίλτος Τεντόγλου έχει wild card τόσο ως νικητής της φετινής σειράς Diamond League στο μήκος, όσο και ως πρωταθλητής Ευρώπης, έναν τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο στο Μόναχο.

Η Τζένγκο με 65,81μ. που έχει ρίξει φέτος στον ακοντισμό έχει το όριο και είναι και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, στη διοργάνωση που έγινε στο Μόναχο.

Η Ντρισμπιώτη έχει το όριο τόσο στα 20χλμ. βάδην με 1:29.03 που έκανε στο Μόναχο, όσο και στα 35χλμ. βάδην με 2:41.58 που πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Είναι φυσικά και στα δύο αγωνίσματα η πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού είχε κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλιο στο Μόναχο.

Η Στεφανίδη έχει το όριο στο επί κοντώ με 4,75μ. που είχε περάσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Φραντζεσκάκης έχει το όριο στη σφυροβολία με τα 78,20μ. που είχε σημειώσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Μέσω ράνκινγκ τώρα η Παπαδοπούλου είναι στην 40η θέση στα 20χλμ. βάδην με 1.014 βαθμούς και την πρόκριση παίρνουν 50 βαδίστριες.

Η Κουρκουτσάκη στα 35χλμ. βάδην είναι στην 44η θέση στο ράνκινγκ με 1.016β. και την πρόκριση παίρνουν οι 50 πρώτες αθλήτριες.

Τέλος, ο Παπαμιχαήλ στα 35χλμ. βάδην είναι στην 38η θέση με 1.119β. και την πρόκριση παίρνουν οι πέντε πρώτοι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος