fbpx

Πανελλήνιο 35χλμ βάδην – Σχινιάς: Συμμετοχές και πρόγραμμα

Πανελλήνιο 35χλμ βάδην – Σχινιάς: Συμμετοχές και πρόγραμμα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ βάδην ανδρών και γυναικών που θα διεξαχθεί στο Σχινιά του Μαραθώνα την Κυριακή (22/1) είναι η πρώτη εθνική διοργάνωση του 2023.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά και στις συμμετοχές υπάρχουν κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος, που αποσκοπούν σε ένα δυνατό ξεκίνημα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Σα 35χλμ βάδην γυναικών θα απουσιάζει η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που βρίσκεται σε προπονητικό καμπ στην Αυστραλία. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί τόσο στη δεύτερη της περσινής διοργάνωσης, Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Ν. Ιωνίας) η οποία θέλει από νωρίς στη σεζόν να κυνηγήσει μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων της, όσο και στην Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) που το καλοκαίρι ξεπέρασε τον εαυτό της στην απόσταση. Επίσης, η  Όλγα Φιάσκα (Άθλος Μυτιλήνη) επιστρέφει στους αγώνες μετά το περσινό πρόβλημα με την υγεία της και θα διεκδικήσει έναν καλό χρόνο.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) είναι ήδη σε τροχιά πρόκρισης για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, καθώς βρίσκεται στην 39η θέση της κατάταξης (θα αγωνιστούν 50) και στον αγώνα του Σχινιά θα έχει την ευκαιρία για μια δυνατή προπόνηση. Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει και ημερίδα βάδην. Εκεί ξεχωρίζει το ντεμπούτο των 20χρονων Ανδρέα Μπάχου (ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς), Ανδρέα Παπαστεργίου (Φωκιανός Καρδίτσας) και Αριστοτέλη Μπούσδα (Φωκιανός Καρδίτσας) στα 20χλμ της κατηγορίας ανδρών, αλλά και το ντεμπούτο στην ίδια απόσταση των γυναικών για τη 19χρονη Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΣ Ίκαρος Νέας Ιωνίας).

Το πρόγραμμα

10:00 – 20χλμ Ανδρών
10:00 – 10χλμ Ανδρών Κ23, Κ20, Κ18
10:01 – 20 χλμ Γυναικών
10:01 – 10χλμ Γυναικών Κ23 και Κ20
10:02 – 35χλμ Ανδρών/Γυναικών
10:04 – 5χλμ Γυναικών Κ18

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος