fbpx

Φιλτισάκου στο ApexSports.gr: «Χαίρομαι που τερμάτισα»

Φιλτισάκου στο ApexSports.gr: «Χαίρομαι που τερμάτισα»

Η Κυριακή Φιλτισάκου ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του πανελληνίου πρωταθλήματος βάδην 35χλμ στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου τερμάτισε σε 2:56:59 και κατέκτησε τον παρθενικό της τίτλο στην απόσταση σε επίπεδοο γυναικών μετά από δύο αργυρά μετάλλια το 2021 και το 2022 πίσω από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ήδη όμως δύο τίτλους στα 20χλμ γυναικών από τις προηγούμενες δύο χρονιές.

Η Φιλτισάκου βάδισε σε δύσκολες -για την ίδια- συνθήκες και έμεινε μακριά από το ατομικό της ρεκόρ (2:51:51) και από το όριο για την απευθείας πρόκριση για το παγκόσμιο της Βουδαπέστης (2:51:30). Παρόλα αυτά είναι ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν και η 23χρονη που σε ηλικία 21 ετών συμμετείχε στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα κυνηγήσει με αξιώσεις τη δεύτερη συμμετοχή της σε παγκόσμιο μετά το Όρεγκον (2022).

Στις δηλώσεις της στο ApexSports.gr τόνισε τα εξής: «Ήταν δύσκολος αγώνας για μένα. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες και με έκαναν να νιώθω χάλια. Χαίρομαι ποο τερμάτισα, αυτό κρατάω γιατί ήμουν το τσακ να σταματήσω. Με έπιασε πολύ το στομάχι μου και είχε και πολύ αέρα».

Από την πλευρά του ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής βάδην, είπε για το γκρουπ του τα εξής: «Για την εποχή ήταν καλός ο χρόνος της Φιλτισάκου, αυτό που έπαθε με το στομάχι είναι κάτι που συμβαίνει. Η Κουρκουτσάκη από την άλλη συνέχισε δυστυχώς την παράδοση που έχει αυτή την περίοδο του χρόνου να εγκαταλείπει. Από εδώ και πέρα θα μπούμε κανονικά στον κλειστό στίβο και μετά έχουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 20χλμ βάδην. Συνεχίζουμε προπονήσεις στην Αθήνα και θα περιμένουμε τι θα πει ο ΣΕΓΑΣ για τις διοργανώσεις στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος