fbpx

Πανελλήνιο πρωτάθλημα 20χλμ βάδην: Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα

Πανελλήνιο πρωτάθλημα 20χλμ βάδην: Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην Α/Γ και Α/Γ Κ23 θα διεξαχθεί στο Άστρος Κυνουρίας το Σάββατο 11 Μαρτίου. Ο αγώνας θα αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για τους αθλητές και τις αθλήτριες να διεκδικήσουν βαθμούς στο ράνκινγκ και όρια πρόκρισης στις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Παράλληλα με το πρωτάθλημα θα γίνει και ημερίδα βάδην. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Άστρος Κυνουρίας φιλοξενεί τη διοργάνωση για πρώτη φορά.

Στους άνδρες τον πρώτο λόγο έχει ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ που θα επιστρέψει από προετοιμασία ενός μήνα στην Κολομβία και μένει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Μόνο λόγω κάποιου απροόπτου μπορεί να χάσει τη νίκη, κυνηγάει όμως μία καλή επίδοση η οποία θα τον ανεβάσει στο ράνκινγκ ενόψει του παγκοσμίου της Βουδαπέστης αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων. Το όριο του 1:20:10 για Βουδαπέστη και Παρίσι δείχνει αυτή τη στιγμή πολύ δύσκολο με δεδομένο ότι η τελευταία φορά που κατέβηκε το 1:23:00 ο Έλληνας βαδιστής ήταν το 2018 και έχει ατομικό (και πανελλήνιο) ρεκόρ 1:21:12 από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

Από τους υπόλοιπους ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος και ο Γιάννης Καύκας του γκρουπ της Ντίνας Μπορνιβέλι και οι Γιάννης Βαΐτσης και Ανδρέας Καραγιάνης του γκρουπ του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου θα δώσουν μάχη για τις δύο διαθέσιμες θέσεις του βάθρου. Ο 36χρονος Καύκας επανήλθε φέτος μετά από χρόνια απουσίας και κατέκτησε την 2η θέση στα 50χλμ βάδην με 2:53:59 και την 1ηη θέση στα 5000μ βάδην στο πανελλήνιο κλειστού. Οι Ντεντόπουλος και Βαΐτσης έχουν διάρκεια με πολλά χρόνια εμπειρίας στα πόδια τους, ενώ ο 23χρονος Καραγιάννης θέλει να καταγράψει την πρώτη του επίδοση στην απόσταση.

Ενδιαφέρον θα έχουν οι εμφανίσεις του Ανδρέα Μπάχου, του Ανδρέα Παπαστεργίου, του Άνθιμου Κελεπούρη και του Αριστοτέλη Μπούσδα στην κατηγορία των νέων που κυνηγούν το 1:35:00 που είναι και το όριο για το ευρωπαϊκό Κ23. O Κελεπούρης έχει 1:36:08 από το 2020, ο Παπαστεργίου 1:38:11 από το 2023 και ο Μπάχος 1:37:28 από το 2022.

Στις γυναίκες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα κάνει τον πρώτο της αγώνα για το 2023 στην Ελλάδα, μετά την επίτευξη του Ολυμπιακού ορίου στην Μελβούρνη. Μετά το 1:28:12 έχει πολύ χρόνο για να προετοιμαστεί σωστά εν όψει του φετινού μεγάλου στόχου, του παγκοσμίου της Βουδαπέστης, θα έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τι χρόνο θα κάνει ένα μήνα μετά το φορμάρισμα στην Αυστραλία. Η τριάδα του γκρουπ Κεφαλόπουλου με τις Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Έφη Κουρκουτσάκη έχει στόχο καλές επιδόσεις κοντά στα ατομικά τους ρεκόρ (1:32:23, 1:32:53, 1:41:03).

Συγκεκριμένα για την Παπαδοπούλου που προέρχεται από τραυματισμό αυτός ο αγώνας θα είναι ένα σημαντικό τεστ για την κατάστασή της. Έχει με το μέρος της την πολύ καλή ψυχολογία από τη 2η θέση στο πανελλήνιο κλειστού, αλλά δίνει αγώνα καθημερινά με τις φυσικοθεραπείες για να είναι διαχειρίσιμος ο πόνος. Η Φιλτισάκου που είναι αθλήτρια με ψυχολογία αγώνα θέλει να βρει τον καλό της εαυτό μετά τη νίκη στα 35χλμ βάδην στον Σχοινιά, στον οποίο τερμάτισε σε μη αντιπροσωπευτικό χρόνο αλλά βάδισε υπό δύσκολες συνθήκες. Η ταχύτητα δεν είναι η μεγαλύτερη δύναμη της Κουρκουτσάκη, θα είναι όμως ένας σημαντικός αγώνας για την ίδια και για το ράνκινγκ και ως προετοιμασία για τα 35χλμ. Οι τρεις μζί με την Ντρισμπιώτη θα έχουν το ψυχολογικό πλεονέκτημα της γνώριμης διαδρομής, καθώς στο Άστρος Κυνουρίας είχαν κάνει την προετοιμασία τους τα τελευταία χρόνια.

Η Όλγα Φιάσκα έχει τον πρώτο λόγο στην κατηγορία K23 και θα κυνηγήσει από νωρίς το εύκολο όριο του 1:48:00 για να κλείσει θέση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο. Η Αναστασία Αντωνοπούλου θα βαδίσει τα 20χλμ βάδην αλλά θα καταγράψει χρόνο και στα 10χλμ βάδην της κατηγορίας Κ20.

Ακολουθούν το πρόγραμμα και οι συμμετοχές ανά κατηγορία:

Ώρες εκκίνησης – Σάββατο 11/3

  • 10:00 για τα 5χλμ κορασίδων (Κ18)
  • 10:30 για τα 20χλμ  ανδρών, 10χλμ εφήβων (Κ20) & παίδων (Κ18)
  • 10:31 για τα 20χλμ γυναικών & 10χλμ νεανίδων (Κ20) 

Συμμετοχές

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος