fbpx

Μαραθώνιος – Παρίσι: Αγιάνα και Κίπροπ οι νικητές (vid)

Μαραθώνιος – Παρίσι: Αγιάνα και Κίπροπ οι νικητές (vid)

Ο Αμπέγιε Αγιάνα και η Χέλα Κίπροπ πήραν τη νίκη σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα στο μαραθώνιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία, το ψιλόβροχο και το δυνατό άνεμο στην εκκίνηση του 46ου μαραθωνίου του Παρισιού, 52.078 αθλητές πήραν μέρος στον αγώνα με τους 51.100 από αυτούς, ποσοστό 98% να φτάνουν στον τερματισμό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 43% πήραν μέρος για πρώτη φορά.

Ο 20χρονος Αμπέγε Αγιάνα από την Αιθιοπία, στην πρώτη του παρουσία, έκανε την καθοριστική επίθεση στα 5 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό και πήρε τη νίκη σε 2 ώρες 7 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα. Δεύτερος ο συμπατριώτης του, Γκουγιέ Αντολαφεντέντ, σε απόσταση 20 δευτερολέπτων ενώ την πρώτη τριάδα, με διαφορά 25 δευτερολέπτων από το νικητή ολοκλήρωσε ο Κενυάτης Τζόσφατ Μπόιτο.

Πολύ πιο αμφίρροπος ο αγώνας των γυναικών με τα πάντα να κρίνονται στο τέλος και την Χέλα Κίπροπ από την Κένυα να παίρνει τη νίκη σε 2 ώρες 23 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα συνεχίζοντας τις επιτυχίες μετά το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015, το χρυσό στο Τόκιο το 2016 και τη νίκη πέρυσι στην Κοπεγχάγη. Δεύτερη με διαφορά μικρότερη του δευτερολέπτου η Αταλέν Ανμούτ από την Αιθιοπία και 3η με διαφορά τριών δευτερολέπτων τερμάτισε η Φίρκτε Βερέτα, επίσης από την Αιθιοπία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος