fbpx

Πιτσώλης στο ApexSports.gr: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το ρεκόρ, στόχος ο μαραθώνιος της Αθήνας»

Πιτσώλης στο ApexSports.gr: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το ρεκόρ, στόχος ο μαραθώνιος της Αθήνας»

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης θα επιστρέψει από το Αμβούργο με ένα μεγάλο χαμόγελο αφού ο στόχος που είχε στον φημισμένο μαραθώνιο της πόλης επετεύχθη.

Ο 29χρονος δρομέας τερμάτισε σε 2:21:23, δύο λεπτά πιο γρήγορα από το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ από τον περσινό μαραθώνιο της Βιέννης. Ο νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας παρουσιάζει συνεχή βελτίωση τα τελευταία χρόνια και πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους μαραθωνοδρόμους που διαθέτει η χώρα μας. Προκειμένου να δοκιμάσει τον εαυτό του απέναντι στο χρονόμετρο επέλεξε όπως πολλοί ανά τον κόσμο να τρέξει σε έναν από τους διεθνείς μαραθωνίους που έχουν ευνοϊκή διαδρομή και συνθήκες για επίτευξη ατομικού ρεκόρ.

Για τον αγώνα του Αμβούργου και για τις συνθήκες που αντιμετώπισε τόνισε τα εξής στο ApexSports.gr: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το ρεκόρ. Η προετοιμασία μου είχε πάει πολύ καλά και ο στόχος μου ήταν το 2:20 με 2:21 και τον πέτυχα. Οι συνθήκες ήταν πολύ ιδανικές στην αρχή με συννεφιά και κρύο αλλά μετά το 30ο χιλιόμετρο άρχισε να βγαίνει ήλιος και να κάνει ζέστη».

Από εδώ και πέρα έχει ήδη ανακοινώσει την παρουσία του στη Ρόδο στο πλαίσιο του 8ου διεθνούς μαραθωνίου του νησιού των Ιπποτών την Κυριακή 30/4, αλλά σε μικρότερη απόσταση. Για το βραχυπρόθεσμο πλάνο αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχει, πρόσθεσε: «Τη Κυριακή θα βρίσκομαι στη Ρόδο για να συμμετέχω συγκεκριμένα στα 10χλμ. Λόγω του μαραθωνίου που έτρεξα θα τρέξω μικρότερη απόσταση. Στόχος για το υπόλοιπο του 2023 είναι σίγουρα ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Κάποιον άλλον στόχο δεν έχουμε θέσει με το προπονητή μου, Γιώργο Ζωρζο. Τώρα προέχει η αποκατάσταση μου».

Στον προγραμματισμό του δεν θα έχει φέτος καθόλου τους αγώνες εντός σταδίου και το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου, καθώς τότε θα έχει μπει ήδη σε πρόγραμμα προπονήσεων για τα 42.195μ: «Τα 5000μ είναι τον Ιούλιο αλλά είναι αργά για μένα γιατί τότε θα ξεκινήσω προετοιμασία για το μαραθώνιο», κατέληξε ο Πιτσώλης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος