fbpx

Πάντος στο ApexSports.gr: «Κάθε χρόνο και καλύτερα στο Αλεξανδρινό μίτινγκ»

Πάντος στο ApexSports.gr: «Κάθε χρόνο και καλύτερα στο Αλεξανδρινό μίτινγκ»

Η πρώτη σημαντική διοργάνωση της θερινής περιόδου πριν ακόμα και από τους διασυλλογικούς αγώνες ήταν το 3ο Αλεξανδρινό μίτινγκ που πραγματοποιήθηκε σε ένα στάδιο-στολίδι στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας.

Στην κωμόπολη της Μακεδονίας βρέθηκαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου και δεν έλειψαν οι μεγάλες επιδόσεις. Ο Μιχάλης Αναστασάκης έστειλε τη σφύρα στα 77.42μ και σημείωσε τη 2η καλύτερη επίδοση της καριέρας του, ο Δημήτρης Χρυσάφης έτρεξε τα 100μ σε ατομικό ρεκόρ 10.44 (0.8), ο Παναγιώτης Τριβυζάς έτρεξε τα 200μ σε 21.15 (0.9), ο Οδυσσέας Μουζενίδης έστειλε τη σφαίρα στα 19.21μ και η 19χρονη Αναστασία Βοκοτοπούλου πήδηξε 13.34μ στο τριπλούν.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές επιδόσεις καλύτερες από τα όρια για διεθνείς διοργανώσεις. Πέρα από την Βοκοτοπούλου που θα πάει Ιερουσαλήμ για το ευρωπαϊκό Κ20, για το ευρωπαϊκό Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας έκλεισαν θέση ο Βασίλης Μυριανθόπουλος στα 200μ (21.26, 0.9), η Βασιλική Μητσιούλη και η Λάουρα Ζενέγια στα 400μ εμπόδια (59.59 και 59.97), η Σωτηρία Ράπτη στο τριπλούν (12.97μ, 1.5) και η Παναγιώτα Δόση στο ύψος (1.83μ). Το όριο επιβεβαίωσαν στη σφυροβολία ο Ορέστης Ντουσάκης και ο Γιάννης Κορακίδης με 71.51μ και 70.97μ αντίστοιχα.

Ο Θωμάς Πάντος πέρα από γνωστός προπονητής στα άλματα είναι και ο άνθρωπος που κάθε χρόνο στήνει με μεράκι αυτό το πολύ σημαντικό μίτινγκ, το οποίο φέτος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αναβαθμισμένο. Για το 3ο αλεξανδριμνό μίτινγκ ο ίδιος δήλωσε τα εξης στο ApexSports.gr: «Ήταν το 3ο μίτιγκ κατά σειρά και φέτος είχε αναβαθμιστεί από την κατηγορία F στην κατηγορία E της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει αυτό το μίτινγκ καθώς είναι το μοναδικό αξιολογημένο μίτινγκ στη βόρεια Ελλάδα. Έγιναν πολύ καλές επιδόσεις και στις ρίψεις, και στα άλματα και στα δρομικά φέτος, ενώ αυτό έφερε και κόσμο στο στάδιο. Είχαμε πάνω από 1000 άτομα στις κερκίδες του σταδίου και σιγά-σιγά η πόλη μαθαίνει το στίβο και έρχονται νέα παιδιά για προπόνηση. Κάθε χρόνο και καλύτερα λοιπόν. Ευχαριστώ θερμά τον Μανώλη Σταυρή, πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας, για την οργανωτική και οικονομική στήριξη που προσφέρει», ενώ για τον πατέρα του, Γιώργο Πάντο, στον οποίο είναι αφιερωμένη η διοργάνωση, πρόσθεσε: «Πιστεύω πως θα ήταν πολύ περήφανος ο πατέρας μου με την εξέλιξη του μίτινγκ που είναι αφιερωμένο στο όνομά του».

Πλέον με την «κεκτημένη ταχύτητα» που έχει αποκτήσει το μέλλον της διοργάνωσης είναι ευοίωνο και υπάρχει σχεδιασμός για το επόμενο βήμα, όπως τόνισε: «Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα είναι η ποιότητα του ελαστικού τάπητα. Ο συγκεκριμένος του σταδίου της Αλεξάνδρειας είναι γερμανικός και πιστοποιημένος ως κλάσης 1 από την παγκόσμια ομοσπονδία. Οι αθλητές που αγωνίστηκαν μου είπαν τα καλύτερα λόγια, ότι είναι γρήγορος και ελαστικός και ότι θα ήθελαν να κάνουν και προετοιμασία εδώ μέσα στη χρονιά. Η πιστοποίηση του τάπητα είναι και ένα από τα βασικά κριτήρια για την πιστοποίηση του μίτινγκ από την παγκόσμια ομοσπονδία. Του χρόνου θέλουμε να κυνηγήσουμε την ένταξή του στην κατηγορία D ως challenger και ελπίζω να στηρίξουν και οι χορηγοί μας αυτή την προσπάθεια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος